Vapeurkes en voortgang

Regelmatig heb ik van die periodes dat ik slecht slaap. Ik heb nu weer zo'n periode. Ik slaap dan niet door, maar word een paar keer in de nacht wakker. Dat is allemaal niet zo erg, ware het niet dat je de dag erna wel weer fris en fruitig moet zijn op het werk. Koppie erbij kunnen houden. En dat lukt mij dan niet helemaal. Moet regelmatig even wat lopen, kopje koffie erbij (ik drink hooguit twee kopjes per dag) en even mijn computer/leesbril af. Want daar word ik ook zo moe van.

Pfff, even wat luciferstokjes zoeken.... 😴

Waarschijnlijk heeft dit te maken met dat ik ook weer last heb van vapeurkes

Opvliegers. Weliswaar niet zo heel heftig en vaak duurt zo'n periode een week of twee, drie, dan is het weer over. Maar toch heel vervelend. Ik probeer ze zo kalm mogelijk te doorstaan. En opwinding vermijden. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Slechte dagen voor openhaard liefhebbers trouwens. Haast geen wind. Er zijn echt dagen hier dat ik buiten kom en dan meurt het vreselijk naar uitlaatgassen en kerosine! Niet gezond meer. Die smog blijft gewoon als een deken hangen. Ik vind het heerlijk hoor, dit weer, maar het mag van mij wel ietsjes gaan waaien. Ik merk het ook aan mijn gerochel 's morgens. 

De administratieve lompslomp rondom de nieuwe woning nadert nu wel zijn ontknoping. Jan mag volgende maand naar de notaris en dan is in ieder geval dát deel achter de rug. Afspraken zijn gemaakt met de bouwpromotor om onze wensen te bespreken en dan kunnen ze wat ons betreft met het binnenwerk aan de slag.

Voorkant

Achterkant

Gisterenmorgen is Jan nog even wezen kijken hoe het ervoor staat, maar vanwege de kou (vorstverlet) niet veel gebeurd, enkel de steigers weg. De bouwplaats ziet er netjes uit. Overleg gehad met de Gemeente, zoals ik al had geschreven, dus nu op zoek naar een praktisch en mooi tuinhuisje. 

Bijvoorbeeld zoiets


  • Er komt vloerverwarming. Overal....(!)
  • De benedenvloer die wij graag zien komt er hoogstwaarschijnlijk in (egalinevloer);
  • De badkamer zal naar onze wens zijn, dus niet met douchebak met tegels doorlopend in de douche, maar we moeten nog wel zelf achter het wasmeubel aan;
  • Boven gaan we denk ik PVC leggen. Ik vind laminaat echt lelijk....
  • De keuken wordt in eerste instantie simpel en basic, van Ikea met een losse koelkast. Fornuis is al besteld;
  • Er blijft geld over voor een gashaard (jippie...!!). Mijn number 1 op de wishlist!
  • En misschien zelfs voor een terras.


Als we maar kunnen douchen, koelen, koken en slapen. De rest komt later wel.

5 opmerkingen:

  1. Mooi schuurtje, maar voor een gashaard heb je geen houtopslag nodig,-) Of ja je buiten hout stoken? Ik vind een overkapping met een veranda altijd prachtig, dus als je nog wat stuivers overhebt straks....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad de bedoeling dat ik buiten met écht hout vuurtje ga maken. Maar dat overkappinkje komt ook goed van pas om bijvoorbeeld fietsen onder te zetten. Of je kruiwagen. Of de kliko.
      Ik zal aan je denken als ik een stuiver over hou.... ;-)

      Verwijderen
  2. Dit badkamermeubel wil ik graag. https://sanitairkamer.nl/sanigoods-gina-badkamermeubel-100cm-rood-zwart-sk1002.html?gclid=CjwKEAiAkvmzBRDQpozmt-uluCQSJACvCd1l19yogc5CVhYVzgGXbTaq8NLvb-AR_Lm7j-Jyk14nKxoCZb_w_wcB

    Ken je de site van hen? ze hebben zo'n mooi buitenkacheltje. http://anderson-cottage.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wauw! Dat is mij iets te modern maar wel heel bijzonder. Voor mij zo stoer mogelijk, liefst een halve boomstam met een wastafel erop.
      En een bijzonder site. Zo'n buitenkacheltje heb ik ook nog en probeer ik straks nieuw leven in te blazen. Of dat gaat lukken is de vraag.

      Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...