18 mei 2011

We hebben vannacht weer veel regen gehad, maar heb daar weinig van gemerkt want was als dood. Bij het eerste licht zijn we steeds wakker en dat is rond half zes, maar dan kruipen we lekker bij elkaar en slapen tot een uur of zeven. We hebben bij de cabin ontbeten en dan om 08.45u met de taxi via Scouts Place naar de haven van The Bottom waar de boot al op ons lag te wachten. Onze spullen pakken (duikpak) en via de kade waar druk wordt gewerkt (lawaaiierig!) naar de boot waar de rest van onze spullen (vinnen, masker, BCD) al lagen. De BCD is al steeds vastgemaakt aan onze eerste fles. Overigens duiken we met Nitrox. Dat is gratis en ach ja, waarom dan niet hè. We hebben er speciaal de cursus voor gedaan.

Spotted Muray (murene)
We waren weer met hetzelfde groepje duikers: nog vier anderen, allemaal Duitsers. De zee was weer erg ruig maar het was half zonnig dus een lekker temperatuurtje. Beter dan 'boven' bij de Ecolodge. Wel weer gespannen voor de eerste duik, maar alles ging goed. We doken op Fifty-Fifty en we hebben een schildpad, een haai, barracuda's en een murene gezien, naast de nog andere honderden visjes, sponzen en koralen. De duik was vrij kort voor ons, slechts 37 minuten, maar na wat uitleg over energiegebruik en goed ademen tijdens de stop tussendoor op de boot was onze tweede duik die dag 63 minuten. Was ook wel wat ondieper (Toren Point), maar goed. Overigens had een andere - meer ervaren - duiker ook maar 60 bar over en wij 50 dus dat was zo slecht dan nog niet.

De Saba Divers stek, bij de haven
Na het duiken ons omgekleed bij de Saba Divers aan de haven (zout eraf spoelen en normale kleren aan), met Billy naar Scouts Place en dit keer bij een ander tentje tegenover de supermarkt wat gegeten. Ons op laten halen door Billy rond een uur of vier en bij de Ecolodge echt gedouched (koud water!) en lekker relaxt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...