TAGS

W A A R   J E   H U I S   W O O N T   T A G

Met dank aan www.haremaristeit.nl voor deze tag:

1. Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?
Ik woon momenteel in de Haarlemmermeer sinds december 1992. Ik ben geboren in Dordrecht, verhuisd met mijn ouders in 1974 naar Lelystad vanwege het werk toentertijd van mijn vader. En in 1992 vanwege mijn werk verhuisd naar de Randstad. Dus 14 jaar in Dordt gewoond. Geboren Toulonselaan, dan naar Crabbehof verhuisd en daarna naar Wielwijk. Daarna 18 jaar in Lelystad gewoond, waar ik op school heb gezeten (SGL, Havo), een jaar gestudeerd in Amsterdam (Schoevers), gewerkt bij Bloksma in Almere, dan een makelaar in Lelystad en toen bij het bedrijf waar ik nu werk, wat toen net ging verhuizen van Amsterdam naar Lelystad.

Mijn geboorthuis in Dordt, de middelste deur.
Daarna lange smalle trap naar boven.... :-)

2. Voel je je hier thuis en waarom woon je hier (niet) graag?
Op zich voel ik me wel thuis, maar ik woon er niet graag. Ik zou mijn huisje graag willen optillen en ergens anders neerplanten. Ik ben een persoon van 'Where ever I lay my hat, that's my home' dus ik ben niet gehecht aan een woonplaats. Ik heb geen kinderen waar ik rekening mee moet houden en geen hechte, uitgebreide vriendenkring (dat komt omdat ik steeds op zeer cruciale leeftijden ben verhuisd). Voor familie zou ik nooit ergens wel of niet gaan wonen. Ik woon hier niet graag omdat ik het hier veel te druk vind. 

3. Wil je hier blijven wonen?
Het antwoord op deze vraag laat zich al raden natuurlijk: NEE!! Als het even kan ben ik hier weg. Vanwege mijn werk en het werk van mijn vent is dat echter nogal complicated.

4. In wat voor soort huis woon je?
Ik woon in een rijhuis wat op een punt ligt van een vierkant gevormd woonblok. Dus in feite een hoekwoning maar toch heb ik twee buren. Het is niet groot: ik heb slechts één slaapkamer, maar wel twee WC's en een hele mooie pas verbouwde badkamer. Ik heb een gigantisch dakterras waar ik 's zomers iedere dag zit. Ook heb ik een tuin met een 'vijver' waar ik graag in bezig ben. Ik heb een pracht van een keuken met een groot aanrecht en een keukenraam wat hélemaal open kan, uitkijkend op mijn tuin. Ik ben graag thuis. Ik heb een heerlijk huis! Alleen op de verkeerde plek....

Badkamer

Woonkamer

Keuken

5. Wat vind je het allerleukste en het allerstomste van jouw woonplaats?
Ik vind in feite niets echt leuk aan mijn woonplaats! Het enige misschien is de centrale ligging. Handig voor als je met vakantie gaat (vlakbij Schiphol) en lekker dicht bij Haarlem, waar wij erg graag komen (op de fiets!). Omdat wij duiken zijn hier ook twee plassen waar je goed en ad hoc kunt gaan duiken, wat het dan weer aantrekkelijk maakt. 
Het allerstomst: niet iets specifieks eerlijk gezegd.

6. Als je mocht kiezen, in welke plaats en wat voor soort huis zou je willen wonen?
De plaats - qua stad of land - maakt mij niet zo veel uit. De plek daarentegen wel: dat vind ik zelfs nog belangrijker dan het soort huis. In ieder geval ver weg van vrachtverkeer, van brengparkjes, van winkelcentra of scholen. Het soort huis vind ik daar ondergeschikt aan. Ik wil wel héél graag een open haard en een grote tuin en een garage of grote schuur. Het liefst natuurlijk niet in een rijtje en met mijn eerstvolgende buren op zo'n 50m afstand of zo. Wel in de buurt van een leuke plaats - dorp of stad - maar ik wil zo graag STILTE!!

Een potentieel droomhuis in Bretagne (F)

7. Wat is voor jou op dit moment de hotspot in jouw woonplaats?
Voor mij de hotspot in mijn woonplaats is het Haarlemmermeersebos omdat ik daar die (relatieve) stilte kan vinden en ik daar altijd hardloop (maar nu even niet....). Ik kom er erg graag. We komen ook erg graag bij Barista, omdat ze daar lekkere flat white hebben (vermits de eigenaar, de échte barista, er is!).  Ook komen wij wel vaak bij Long Island waar je als het mooi weer wel lekker zit. De bediening is soms niet helemaal je-van-het, maar dat vind ik in Nederland toch al niet. 

Als je deze tag overneemt, vergeet dan niet de bron van Hare Maristeit te vermelden!


.-o0o-.

HARDLOOP-TAG

Met dank aan Martina

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
Ik ben écht begonnen met hardlopen toen ik een jaar of 30 was. Daarvoor zat ik ruim elf jaar op jazzballet.

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?
Had ik niet. Ik ben heel rustig aan begonnen.

Heb je wel eens last gehad van blessures?
Ja, ik heb last gehad van shin-splint, zenuwontsteking in mijn heup en last van mijn knieën, allemaal te wijten aan het te lang doorlopen met mijn schoenen.

Wat is jouw sport-outfit?
Winter: lange loopbroek, sport BH, thermo-shirt met daarover een strak singletje. Daarover twee shirts met lange mouwen, sokjes of kousen, muts, buff.
Zomer: korte broek, sport BH, singletje of T-shirt (afhankelijk van temperatuur), iets om mijn haar uit m'n ogen te houden.
Ik ben geen merkfanaat en draag alles járen achter elkaar tot de gaten erin vallen. Alleen mijn sokken moeten wel van een goed merk zijn (X-Socks).Het heeft bij mij echt jaren geduurd eer ik échte hardloopkleding ging kopen. X-Bionic is momenteel wel mijn favoriete merk, maar ook wel erg prijzig.

Welke schoenen draag je tijdens het lopen? Heb je aan- of afraders?
Momenteel Asics Gel Nimbus. Het is helaas zo dat je pas bij het echte hardloopwerk merkt of een schoen lekker zit of niet en dan mag je de schoen al niet meer terugbrengen. Het is een kwestie van ervaring en goed advies. Ik koop ieder jaar nieuwe schoenen, meestal blijf ik wel bij hetzelfde merk en type.

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?
Ik gebruik Runkeeper.

Maakt lopen je hoofd leef of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?
Allebei. Soms dwalen mijn gedachten echt ver weg, maar soms ben ik ook heel erg met het lopen bezig. Ik loop zonder muziek: ik wil de vogeltjes horen, maar ook de andere weggebruikers (ondanks dat ik meestal in een park loop).

Wat staat er nog op je wishlist?
Zo lang mogelijk door kunnen lopen.
Een body-warmer.
Een Garmin Forerunner 230.

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het hardlopen en wat vind je juist bemoedigend?
Mensen die het hele pad in beslag nemen of van die fitnessclubjes die midden op het pad een oefening staan te doen. Of fietsers die niet aan de kant gaan. Scooters vind ik helemaal hopeloos en smerig.
Bemoedigend: iedereen die lekker bezig is, of het nu hardlopen, nordic walking of iets anders is.
Loslopende honden heb ik totaal geen last van. In al die jaren dat ik loop echt maar 2x een niet luisterende hond. Honden moet je negeren. Gewoon doorlopen.

Wanneer loop je niet (zelf toegevoegd..)?
Ik loop niet als het heeft geijzeld of glad is of als ik echt erge hoofdpijn heb. In principe laat ik me verder door niets tegenhouden.

Hoe vaak per week loop je, welke afstand? (zelf toegevoegd)
Ik loop 2x per week, afstand tussen de 5 en 10 km op een rustig tempo (pace ong. 7.00/km). Per jaar loop ik ongeveer 500km.

Doe je mee aan wedstrijden en zo ja welke? (zelf toegevoegd)
Ik hou niet zo van wedstrijden en doe daar dus in principe niet aan mee, behalve als iemand me daarvoor zou uitnodigen.
Gelopen: N201-run - 10 km.-o0o-.

‘MAG IK FF ZEIKEN?’ DÉ VRAGEN


1. Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?
Als ik zo'n vraag krijg, dan ga ik gigantisch los. Ik erger met vaak en veel! Tot ergernis van mezelf (en mijn wederhelft). Ik erger me aan al het verkeer in mijn straat met vijf scholen, twee supermarkten en zes andere winkels, al het vrachtverkeer, schreeuwende kinderen, toeterende mensen, herrie. Dan niet te vergeten de agressieve mede-weggebruikers, reclames op TV, de TV, drukte..... Je kan beter vragen waar ik me NIET aan erger.... ;-)

2. Wat vind jij nou echt gigantisch irritant in het verkeer?
Dat persé hard moeten rijden.... Me inhalen op een tweebaansweg en dat ik dan achter die inhaler sta. 
Toeteren bij wijze van groet.

3. Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel?
Kan ik me niet bedenken. Ik vind in principe alles lekker of toch tenminste te eten. 

4. Waar wil je op dit moment over zeuren?
[denkt na....]

5. Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?
Adèle, Witney Houston, Maria Carry, al die schreeuwwijven.

6. Wat vind je de rottigste klusjes in huis?
STOFZUIGEN!!!!

7. Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer weg klikt?
  • Typ- en schrijffouten, ontbreken van interpunctie of hoofdletters. 
  • 'Hun' in plaats van 'ze'. 
  • Zeuren over je ziekte en hoe zielig je wel niet bent. 
  • Enkel en alleen maar kinder/babyfoto's.
  • Bloggen over het nieuws...
8. Welk tv programma vind je echt verschrikkelijk?
Alle TV-programma's behalve goede films, series als The Knicks, The Pacific, Eigen Kweek. De rest? Bagger!

9. Aan welk make-up product heb je een hekel?
Nagellak.

10. Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?
  • Ik wil echt eens even zeiken over die personen die zo nodig hun sigaret moet roken vlak voor de ingang van een gebouw of winkel, of in hun tuin. Die gore smerige sigaretten moeten ze écht verbieden!
  • Jengelende en brullende kinderen in het vliegtuig.
  • Aan al die mensen die te LUI zijn om hun kinderen met de fiets naar school te brengen en met tientallen tegelijk met hun auto de straat blokkeren.
  • Zeiken over de Gemeente dat ze niet luisteren naar hun bewoners, dat ze de buurtwinkelcentra BUITEN de woonkernen moeten plaatsen en er niet MIDDENIN.
  • Zeiken over mensen die vuilnis op straat gooien, als peuken, drinkbekers, snoeppapier, meuk die ze zelf niet willen opruimen en niet beseffen dat ze het uiteindelijk toch zelf voor betalen om het op te laten opruimen.

[inmiddels komt er een kringeltje stoom uit mijn oren......]

:-)

.-0o0-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...