Goede voornemens

Goodday, dear readers from the US! I hope you enjoy my blog.


Even mijn Amerikaanse 'vrienden' welkom heten: vorige week toch 154 hits uit de United States of America....


Ik ben normaal niet iemand die dingen voorneemt. Ik heb nooit goede voornemens op 31 december. Niet speciaal die dag. Als je goede voornemens hebt, neem die dan op het moment dat ze oppoppen. Ik heb er nu een paar:

- meer lezen
- yoga thuis doen
- vroeger opstaan
- minder eten
- minder uitgeven
- meer genieten van het hardlopen

Ik vind het wel leuk om ze even toe te lichten:

Meer lezen
Ik ontspan bij de TV. Ik zit graag op de bank met de TV aan. Omdat ik doordeweeks alleen ben, gaat bij mij vrij snel de TV aan. Ik kijk het journaal van zes uur gevolgd door Eén Vandaag en dan schakel ik over naar BinnensteBuiten en meestal komt er daarna ook wel iets interessants. Maar dan houdt het op en dan, juist dán moet ik gaan lezen. Gewoon doen! Wat ik lees is spannend genoeg (De Donkere Toren reeks van Stephen King).Yoga thuis doen
Omdat ik 's avonds niet graag de deur uit ga, maar yoga wel érg lekker vind, heb ik mij ooit voorgenomen om yoga thuis te doen. Heb zelfs een mat gekocht. Die staat keurig opgerold naast de kast. Dus wat let je....
Nou ja, wat mij let, is dat ik nog niet een goed youtube kanaal heb gevonden met Yoga-oefeningen en dat hoeft van mij niet persé hatha yoga te zijn. Dat Yin yoga lijkt mij ook wel wat.
Yoga op locatie in een groep is zeker zo leuk, maar wat mij nu tegenhoudt is het volgende:
 • toch weer honderd euro voor 10 lessen (wat overigens niet veel geld is...)
 • ik ben niet zo'n koetjes-en-kalfjes prater en ná de yoga is er altijd thee en ik ga eigenlijk liever meteen naar huis, maar dan ben je weer 'ongezellig'.
 • beetje te veel oude-jongens-krentebrood gehalte. Vind dat echt niet leuk.
 • sommige oefeningen zijn slecht voor mijn voet (waar ik nog steeds die Mortons Neuroom heb zitten)
Daar tegenover staat dat de yoga zelf wel super lekker is.

Vroeger opstaan
Ben ik zó slecht in! Ik ben écht geen ochtendmens. Nu het 's morgens weer wat vroeger licht wordt, gaat het wel wat makkelijker, maar toch. Mijn wekker gaat om 07.00u, maar ik sta meestal pas om 07.30u op. En dan moet ik mij altijd haasten. Ik begin met werken om 08.45u en wil eigenlijk om 08.30u op kantoor zijn. Wonderwel lukt mij dat meestal wel, maar het zou zoveel fijner zijn om dat op mijn gemak te doen. 's Morgens yoga? Lijkt me super. Wie duwt me? Waar is die stok?
Minder eten
Niet dat ik nou zo'n vreselijk veelvraat ben (en snoepen doe ik al helemaal zelden), maar ik zie toch heel langzaam de kilootjes erbij komen. Ik weeg nu 75,3 kilo en blijf daar tot op de gram nauwkeurig op hangen. Is netjes, ik weet het, maar mijn broeken zitten toch strak en dat voelt niet lekker. En ik heb geen zin om een hele nieuwe garderobe aan te moeten schaffen. Geen geld ook. Geef dat straks liever uit aan het huis. Dus meer wokken doordeweeks en als het even kan straks ook weer even een klein stukje wandelen vóór dat ik naar huis ga.

Minder uitgeven
Ik heb geen gat in mijn hand en smijt niet met geld, hou zelfs mijn uitgaven nauwkeurig bij met een eigen gemaakt Excel bestand, maar wil toch een beetje meer op gaan letten. Heb ik dit écht wel nodig, kan ik niet zonder, zijn er geen alternatieven. Dat soort dingen. Ik rij in een andere auto en over een week of tien komt er een nieuwe wat ook meer bijtelling betekent, dus moet die extra onkosten toch wel érgens compenseren. Minder uitgeven zoek ik meer in bijvoorbeeld geen overgangssupplementen van Ymea (duur!) of minder dure gezichtscrème, eten uit de voorraadkast. Verder heb ik eigenlijk niets te klagen...

Meer genieten van hardlopen
Dat is best lastig de laatste tijd. Zijn mijn blessures over, heb ik steeds die ellendige hoofdpijn. Afijn. Ik laat me er niet door tegenhouden maar leuk is anders. Zondag ging het niet zo lekker en dat kwam ook een beetje door die vele heuveltjes in het parcours. Maar dat had ik al gemeld. Mijn trainingscoëfficiënt (mijn wát?) was ook 'maar' 3,4 wat zoveel betekent als kleine aerobe verbetering. Volgende keer weer op vleugeltjes?

5 opmerkingen:

 1. Ik doe alleen maar yin of yin en yang yoga. Za-lig! ;)
  En ivm dat genieten van het hardlopen: echt wel beginnen doen. Probeer zoveel mogelijk al die negatieve dingen (hoe moeilijk het ook is met blessures enzo) af te blokken en geniet voor de volle 100% van een goed loopje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sta altijd liever kwartiertje vroeger op om rustig op gang te komen, heb een hekel aan haasten.

  Bij mij moeten er 3 kilo af voor een paar zomerjurken weer echt goed zitten. Ik doe het vastendieet, dwz 2 dagen per week slechts 500 kcal eten en dat bevalt me goed. De maandagen gaan altijd goed maar de 2e dag is me al maanden niet gelukt, elke keer weer excuus waarom het die dag net niet kan. Ik heb nu vrijdag ingepland dan heb ik niets bijzonders.
  Vandaag wordt er voor de tweede keer een foto van mijn voet gemaakt. Is pen ingezet in eind december en vorige keer was het nog iet voldoende aangegroeid. Hoop dat het nu goed is want ik krijg steeds meer pijn van die rare schoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb jarenlang yoga gevolgd bij een hatha yoga school en dat was altijd een fijne groep. Geen vriendinnen ofzo en na afloop ging je gewoon weer weg. Twee jaar geleden volgde ik les bij een andere instructrice en dat waren ontzettend leuke lessen. Maar ik vond de groep verschrikkelijk. Als het kringetje groter gemaakt moest worden omdat er meer deelnemers waren, dan deed men maar een beetje alsof er geschoven werd. En met mij - als nieuweling - praten, nou nee hoor 'die kennen we niet, dus daar praten we ook niet mee'. Anyway, ik doe nu wel elke ochtend een yoga routine. Zonnegroet, aangevuld met wat andere yoga oefeningen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...