Productieve zaterdag

Vandaag hebben wij onze eettafel lamp gezien. Die gaat er komen! 


Het is wat lastig te zien, maar het is de houten 'lat' die je ziet hangen aan die twee dunne kabeltjes die weer op hun beurt aan zo'n zelfde houten balkje hangen. Het is een led-lamp en als je er langs gaat met je hand, kan je het licht dimmen en van kleur laten veranderen. Ik ben hier echt helemaal weg van.

En ook een hele leuke lamp gezien voor in het trapgat, maar omdat wij nog niet weten hoe het trapgat er daadwerkelijk uit komt te zien, is dat nu nog lastig om te weten of dit gaat 'passen' ja of nee.Ook hier wat lastig te zien, maar de bolletjes op de bovenste foto zien er zo uit als op de onderste foto. Ze zijn vrij klein, beetje de grootte van een golfbal, en de hele lamp is heel erg luchtig en bewegelijk. Erg apart.

We hebben veel gedaan vandaag: tuinafval weggebracht naar de vuilstort, twee auto's gewassen (want ik krijg binnenkort een nieuwe), een zwembroek gekocht voor Jan, beetje lampjes kijken dus en eten gemaakt. Heerlijk focacciabrood naar een recept Jamie Oliver. Was echt heerlijk.

Voordat het brood in oven ging

Gebakken en gaar

Samen met groentesoep, Roquefort en glaasje wijn

Vandaag ook de sproeiertjes bij de tomatenplantjes in elkaar gezet. Die groeien als kool... eh als tomaten en ben benieuwd hoe groot de oogst zal zijn. Ik zie nog geen enkel bloemetje.
En mijn yucca groeit toch zó mooi! Op de foto hierboven zie je de wilgentenenhaag goed. Veel lichter dan de klimophaag. Morgen doen we die nog even snoeien. De kliko's zijn weer leeg dus even lekker herrie maken.

En verder voel ik me weer ok. Nog wel last van stijve schouders, maar verder is alles weer goed. 

Het is weer vrijdag geweest, dus nieuws van het 'nieuwe huis' front.
Onze voordeur:


De wirwar aan elektrokabels waar de meterkast komt:


De schuifpui vanaf binnen gezien:


De ramen aan de zijkant van de woning die naar binnen toe open gaan. Het zijn bijna openslaande deuren als je het zo bekijkt!


Onze voordeur links naast de andere 'standaard' deur rechts. Ik vind die van ons mooier. Natuurlijk. Hèhè.


De achterkant van de woning met links de deur naar de keuken, dus de achterdeur en rechts de schuifpui. Er zit ook al een schuifhor voor. Sjiek hoor.


Zo gebeurt er iedere week wat. En zo ontdekt Jan ook telkens iets wat niet helemaal klopt of zo niet is afgesproken. Dat wordt weer een mailtje naar de bouwpromotor. Komt allemaal wel goed.
Ben benieuwd wat er de volgende keer als we gaan kijken allemaal is veranderd...

2 opmerkingen:

  1. Het begint al op een echt huis te lijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie lampen zeg. Het wordt vast een geweldig huis. Ondanks de hobbels die genomen moeten worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...