Een slechte bui relativeren....

Ik had vanmorgen toch weer iets aparts....!

Ik had al geschreven dat ik een nieuwe auto heb: een VW Polo. Lekker weer een automaat. En échte automaat 7DSG in plaats van een geautomatiseerde versnellingsbak, zoals ik in de Peugeot 107 had. Ik heb dan eindelijk die knoop doorgehakt, nadat ik 'even' - twee maanden - in de Polo van een collega heb gereden (schakelbak, diesel) en ik heb ervaren - opnieuw - hoe het is om een Echte Auto te rijden.Groot struikelblok was natuurlijk de bijtelling, maar ik moet maar even door die zure appel heen. Het is nog altijd goedkoper dan een eigen auto en als ik die 'misstap' met de Peugeot niet had gemaakt, had ik het niet eens gevoeld in mijn portemonnee.

Deze Polo is een soort van 'intelligent' wat niet meer betekent dat ik de telefoon kan koppelen met de auto (en dat er een boordcomputer in zit en zo). De auto pakt dan het BT signaal op (blauwe tand) en signaleert dat jij in de auto stapt of de auto parkeert. Dat soort dingen. Je kunt dus ook vrij easy hands-free telefoneren in de auto. Echt super. 

Vanmorgen Telegramde ik even met mijn mannetje 'Tot zo. Regen hier. x' en stopte de telefoon in mijn tas. Door de regen naar de auto (wel een wandeling van een halve minuut) en rijden maar. Ik heb altijd Radio 2 aan staan en die hoorde ik ook even en toen was het stil. Huh? Waarom hoor ik de radio niet? Iets met de telefoon, daar was ik wel snel achter, maar aangezien ik mijn telefoon in de tas heb en niet binnen handbereik, kon ik dat ook niet echt checken. Het bleef stil wat ik ook probeerde. En typisch hè, als ik iets wil rommelen of uitzoeken, typisch hè alle verkeerslichten op Groen! Kan ik dan zó enorm pissig om worden.

Foto gepikt hier


Dus op kantoor kon ik eindelijk kijken waarom het zo f*cking stil bleef in mijn auto. Had ik op één of andere manier de microfoon geactiveerd in Telegram en is dus alles opgenomen vanaf het moment dat ik de telefoon thuis in mijn tas stopte tot het moment dat ik 'm er weer uit haalde op kantoor. Dus iets van een kwartier alles opgenomen. 

Dat natuurlijk even afgeluisterd en ik heb met oortjes in hartelijk moeten lachen op mijn eigen gemopper.

'Hè???'
'O ja.....'
'Waarom hoor ik nou niks.....?'
'Wat staat die daar nou.....Zo kan ik er toch niet langs.... links rechts links rechts....'
'....iets met mijn telefoon....wordt beeïndigd?....'
'O ja, typisch! Alle verkeerslichten natúúrlijk op groen....ik word hier zó píssig van!'
'Godverdegodverdegodver.....kut....typhus.....tering....kankerzooi....' [gecensureerd]

En een hoop geschuif en geratel, het gekletter van de regen, af en toe een zucht, het gepiep van mijn parkeersensoren (ja, ook nieuw)....

Ik kwam toch ietwat chagrijnig binnen maar na het afluisteren van mijn gemopper was ik weer helemaal vrolijk.

De beste manier denk ik om je slechte bui te relativeren!

4 opmerkingen:

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...