De voortgang van de verbouwing en de eerste duikjes

Het is tropisch buiten. Maar dan ook perfect tropisch: overdag zon, 's nachts regen. Gisteren was het wel heel erg warm, maar ik zelf heb daar nooit zo'n last van. Gewoon lekker zweten en je niet druk maken.

Afgelopen vrijdag ben ik wat eerder van werk weggegaan. We moesten nog wat dingen doen vóór het weekend en dan maken die twee uur die ik wat eerder weg ga niet echt uit. Bovendien had ik mijn werk gedaan en dan kan ik mijn tijd - zeker nu - nuttiger besteden.

We zijn dus eerst naar Meijer geweest om daar een spoelunit met pot, een fonteintje en tegels voor het nieuwe toilet uit te zoeken. Dat hadden we eigenlijk vrij snel gedaan. En daarna door naar de Gamma voor het nodige elektrawerk.

Daarna zijn wij voor het eerst weer dit jaar wezen duiken. Een duikgenoot had een oproepje geplaatst op FB en ik had gereageerd met dat wij misschien wel mee konden. De flessen waren gelukkig nog vol, dus alle spullen weer bij elkaar gezocht die in principe allemaal al/nog in de auto van Jan lagen (want bij mij kunnen ze voorlopig niet gestald worden vanwege de verbouwing). De auto's worden dus ook als 'kast' gebruikt....

Gelukkig niets vergeten, dus na een hoop getrek en gehijg - altijd lastig zo'n 14 mm uitdossing - eindelijk weer eens het water in. En ik vond het niet eens koud. Mijn computer wees uiteindelijk 17 gr aan, dus dat valt nog wel mee - met maximale diepte van zo'n 7 meter. Als je onder de thermocline gaat - die op vijf meter lag - voelde je de kou duidelijk, vooral op de weinige onbeschermde delen in je gezicht. Maar we hebben het al met al toch een uur vol gehouden. Nog een 

Me en Mr. Snoek [foto H. Blok]
mooie vette grote snoek gezien die mij even kwam inspecteren en recht op me af kwam zwemmen. Beetje Bonaire revisited, maar toen was het met twee Eagle Rays.


Ik heb enorm genoten van deze duik. Maar ik ben dan ook best gespannen de laatste tijd natuurlijk in verband met de verbouwing. Er is geen plekje meer wat normaal is in mijn huis behalve mijn bed. Ik zit altijd nog te piekeren of alles wel goed verloopt en op tijd en zonder problemen.

Zaterdag hebben we het valse plafond wat boven de keuken hing, verwijderd. Daar zijn wij rond 13.00u mee gestopt - toen was het ook gedaan - en zijn we weer langs geweest bij Meijer om de spullen daadwerkelijk te kopen en te betalen zodat de aannemer ze kan komen ophalen, hebben we onze flessen gevuld en zijn we even naar Cruquius gereden om o.a. een waterkoker te kopen, want dit weekend wordt ook mijn Boretti afgekoppeld en wil ik wel op één of andere manier thee kunnen zetten 's avonds. We hebben 'gekookt' op de BBQ op het dakterras: Roodbaars met quinoa en sla. Erg lekker.

Zondag eerst eens wat uitgeslapen en eer we goed en wel aan de slag gingen, was de ochtend praktisch al om. Een oude vertrouwde rustige zondag - eerste Pinksterdag - met de winkels dicht. HEERLIJK!!! Natuurlijk nog wel een handjevol mensen die kwamen checken of ze toch nog wel waren geopend.... Losers...

Eén steigerbuis gemonteerd. Zo zijn er drie.
Zondag hebben we de steigerbuizen op het dakterras gemonteerd. Dat is nu een soort frame meer bedoeld om onze duikpakken en BCD's aan te kunnen ophangen om te drogen. Boven hangen ze prima en veilig en kunnen ze blijven hangen als je eens even weg moet. Dat gaat niet als je ze beneden laat drogen, wat we eerst altijd wel deden. De buurman was direct bezorgd: 'of we de boel gingen dicht bouwen, want we hebben al zo weinig zon....'. Ja hoor, buurman. We zetten er een muur en een dak tussen. Een dag later hadden zij zelf een zee van oranje vlaggetjes boven hun tuin hangen dus nu hebben ze toch ook geen zon meer en we hebben gezien dat de schaduw van de steigerbuis pas rond vijven op hun gevel zit, dus niet in hun tuin. En natuurlijk proberen we daar echt wel rekening mee te houden en hangen we daar geen doeken of planten op. 

Na deze exercitie hebben we weer onze duikspullen bij elkaar geraapt om nogmaals een duikje te doen. Dit keer geen groot leven gezien - er zitten daar tussen het wier wel heel veel mini kreeftjes en jong spul - maar het was wel weer erg aangenaam, want het was knap warm. Er zaten wel mensen op ons instapplekje, dus het was een beetje aanmodderen en als het dan zo warm is en je zit in je 14 mm dan is dat best even afzien. Nog even uitgelood op het laatst en ik kan wel af met 2 kg minder, dus volgende keer 7kg in plaats van 9. 

's Avonds op de BBQ het ultieme Nigella Bites recept: kip in een ovenschaal met aardappeltjes en allerlei groenten, ui, knoflook en kruiden. Dat in de oven-BBQ tot de kip gaar is... Mmmmm, overheerlijk. Het was ideaal weer om buiten te eten, nu onder onze stalen constructie waar we te zijner tijd dan zelfs een mooi zonnescherm tussen kunnen spannen - zonder de zon van de buren weg te nemen :-)

De gestripte keuken.
Gisteren - maandag, tweede pinksterdag - wel weer op tijd uit bed en we hebben het kozijn van de trapkast eruit gehaald en een groot deel van het parket waar straks vloerverwarming komt. Ook een kastje plus het fornuis uit de keuken gehaald en alles zowat op een hoopje op een paar vierkante meter in de woonkamer waar ik nu moet wonen. De eettafel op z'n kant tegen de muur, poten eraf en de leren stoel in de slaapkamer. Hopeloos. Ik zag het dan ook niet echt zitten gisteren toen we daar mee bezig waren en het overal nog een zootje was. Ik reageer dat natuurlijk dan af op Jan wat natuurlijk niet terecht is. Ik haat mezelf dan als ik dat doe, maar dan haat ik iedereen en alles. Toen alles weer redelijk 'schoon' was en alles aan de kant, was ik weer wat rustiger en kon ik zelfs nog even 'genieten' van een beetje zon op het terras, ondanks het klammige warme weer.

Desalniettemin....hoe lang nog....?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...