Coldplay en T-bones

Op deze voor mij iedere keer weer suffe maandag, zit ik eerst alle blogs te lezen die ik volg. Ik heb ze allemaal in mijn favorieten gezet links van het scherm. 


Misschien vrolijkt het me op. Stuit ik op de blog van Kliefje, en schrijft zij een stuk wat het mijne had kunnen zijn. Heerlijk, dat gezeik....! Ik hou me vaak nog een ietwat in, commentaar als ik kreeg vroeger op mijn 'sombere' blogs. Nu voel ik mij gesteund in mijn blues, die bij mij al vele jaren duurt.

'Doe daar eens wat aan dan!'
'Nog negen jaar....'

Het weekend.... Weekend? Oh die paar uurtjes vrije tijd voor vandaag? Omgevlogen! Veel te kort. Dat krijg je als je veel doet.

Vrijdag was trouwens top. We waren naar COLDPLAY! Nu ben ik niet zo'n concertganger. Niet meer eigenlijk, vroeger wel. Maar toen was ik alleen en ging ik vaak met een vriendin. Mijn allereerste concert was van George Michael - Faith. En vroeger bewaarde ik alle tickets en hing die dan in het toilet. Nu doe je dat niet meer natuurlijk (zegt ze groot) en zitten de herinneringen in je hoofd. Zelf niet veel met mijn telefoon gedaan terwijl sommigen volgens mij het hele concert hebben staan te filmen. We hadden ook nog prachtplekken: vak 120 in de Arena en dan zit je schuin rechts van het podium met goed zicht. De stoelen naast mij waren leeg, dus ook nog voldoende ruimte om een beetje mee te hossen (wat je automatisch toch gaat doen. Stilzitten bij een concert lukt mij niet hoor).

Was echt super. Had het niet verwacht. Wel erg druk, maar we waren met de bus en het was eigenlijk best goed geregeld. Ook na afloop. Ik denk dat we rond 00.30u op bed lagen. Ja, heb echt wel genoten. Overigens had ik de kaartjes gekregen en had ik er helemaal geen zin in. 'Coldplay? Ja, wel eens van gehoord. Ik ken wel een paar liedjes maar verder...' Maar achteraf bleek dat ik ieder liedje wel ken en het was gewoon een super sfeertje. De dag ná Brexit dus dat gaf het concert een extra lading.

En dan daarna natuurlijk net even weer iets meer geïnteresseerd in Coldplay en als je een liedje op de radio hoort even volumeknop op hoog (zeer tot ergernis van mijn wederhelft).

Zaterdag zijn wij met de fiets naar Haarlem gegaan om te kijken voor nieuwe hardloopschoenen bij Runnersworld, maar ik moest de zondag terugkomen mét schoenen en de bijbehorende zooltjes. Zoals al bleek - en ik al wist - heb ik geen overduidelijke overpronatie, maar ik heb tóch nieuwe schoenen gekocht. Weer mijn oude vertrouwde merk Saucony. Ik heb dit weekend niet gelopen omdat mijn enkel te veel zeer doet - volgens mij is het shin splint - en ik even wacht tot woensdagmiddag. En dan voorzichtig even ga proberen. 

Op de markt in Haarlem (super leuke markt!) hebben wij een stuk van 1,1 kg T-bone steak gekocht (doink) voor op de BBQ klaar te maken. Ik had gewoon mega trek in een lekker stuk sappig vlees en dat hebben wij zaterdagavond opgepeuzeld en gisteren had ik hammetje van everzwijn wat we ook op de BBQ hebben klaar gemaakt.

Nu nog op een gas-BBQ van Weber maar op mijn verlanglijstje staat al jaren een BGE: Big Green Egg. Deze Weber hebben wij gekocht voor even tussendoor - je moet toch wat - maar als de BGE er ooit komt, gaat deze weg. En we lopen daar al jaren tegen aan te hikken want een BGE is gewoon wel even een hoop geld. 

Tijdens de verbouwing heb ik enorm veel plezier gehad van mijn gas-BBQ op het dakterras. Dat was toen onze tijdelijke keuken en woonkamer. Dat had met een BGE een beetje teveel 'gedoe' gegeven. Maar er gaat niets boven een écht BBQ met kooltjes, want op een gas-BBQ krijg je nooit die echte BBQ-smaak aan je gerechten. 

Onze huiskamer/keuken tijdens de verbouwing
in 2014 (tijdens het WK)

We zien wel wat de toekomst gaat brengen. Voorlopig regent het hier dus geen BBQ vanavond: eerst boodschappen doen en dan voor mij restjes van gisteren met gebakken aardappelen.

4 opmerkingen:

 1. Zeiken is heerlijk.
  Coldplay trouwens ook ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die grote groene eieren zijn gewilde objecten van dieven las ik laatst. Ze zien er wel fraai uit.
  Ik hoorde ook al dat Coldplay zo ongelooflijk gaaf was. Ik wist niet eens dat ze kwamen terwijl ik dat meestal toch wel ergens hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat grote groene ei komt dan wel op het dakterras. En vastgeketend....:-)
   Overigens wist ik ook niet dat Coldplay er was. Het is dat ik die kaartjes kreeg anders was ik niet eens gegaan. Maar achteraf was het wel super.

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...