Hemd-van-je-lijf TAG

Als ik nerveus ben of gespannen dan moeten óf mijn vingers óf mijn lippen het ontgelden. Die bijt ik dan tot bloedens toe kapot. Dit keer de beurt aan de binnenkant van mijn lippen. Soort zenuwtrekje. Mijn tante heeft het ook (daarom ben ik ook familie). Maar altijd nog beter dan een fles sterke drank leeg lurken. Of roken.
In blogland wervelt weer een TAG rond: Thomas Pannenkoek noemt het een 'stick' en het is inderdaad een soort estafette vragenlijst stokje. Ik weet dat ik nog bezig ben met een andere 'stick' - de #30DaysChallengeBlog - maar ik vind deze voor tussendoor wel even leuk om te doen juist vanwege het nogal persoonlijke karakter. Het is wel een hele waslijst aan vragen en de antwoorden afhankelijk van de stemming waarin je bent op het moment van invullen...

Wat is je vroegste herinnering?
Ik ben geboren in een statig herenhuis aan de Toulonselaan in Dordrecht. Mijn grootouders van moeders kant woonden op de eerste verdieping die met een hele steile trap bereikbaar was, en mijn ouders woonden op de tweede tevens zolderverdieping. Ik heb daar gewoond tot 1965 of begin '66 denk ik. Ik herinner mij mijn kamertje wat aan de voorkant was, de brommertjes die beneden langs reden. Ik herinner me de kamer, de trap naar beneden, de keuken en de zolder bóven de kamer waar de kat altijd zat, de rare deurknop van het toilet beneden. En toen ik vijf was en mijn broertje net geboren, zijn we verhuisd.

Welke levende persoon bewonder je het meest en waarom?
Ik bewonder het meest de mensen die hun leven durven om te gooien en hun hart en gevoel volgen. Dus niet iemand in het het bijzonder. Ik zou dit ook zo heel graag willen, maar ik durf niet.

Wat is je grootste angst?
Ouder worden. Helaas onvermijdelijk.
Wat is je meest onhebbelijke karaktertrek?
Oei! Welke van de honderd?

Welke eigenschap stoort je het meest bij anderen? 
Mensen die je storen terwijl je in gesprek bent of het gesprek naar zich toe trekken dus totaal niet luisteren naar wat je zegt. 
En als andere mensen commentaar hebben op hoe ik mijn leven leef.

Wat was je meest beschamende moment?
In de heat of the fight heb ik járen geleden een keer mijn schoonzus uitgescholden toen zij en haar man bij mij thuis ruzie hadden. Dat vind ik niet echt fraai van mezelf. Nog steeds niet. 

Wat is je dierbaarste bezit?
Bezit. Dus iets wat van MIJ is. Ik zou zeggen mijn wederhelft, maar die bezit ik niet. Mijn gezondheid, maar daar waak ik enkel over. Misschien mijn leesbril omdat ik daar niet meer buiten kan. 
Ik zou daarom zeggen: mijn bed. Mijn thuis. 

Wat maakt je ongelukkig?
Soms maak ik mezelf ongelukkig. De overload aan informatie, van deernis en treurigheid en onrecht waar je mee wordt overspoeld tegenwoordig. Van agressie, van druk, van muren om me heen, van beperking in vrijheid. Zoveel....

Over welk deel van je uiterlijk ben je het minst tevreden?
Mijn hals. Beetje onderkin.

Wat is je favoriete boek?
Als ik moet afgaan op welk boek ik het meest heb overgelezen, dan is dat Duin (Dune) van Frank Herbert. En dan wel te verstaan het eerste deel. De andere delen - er zijn er zes - zijn zeer moeilijk om doorheen te komen. En de andere boeken kende ik nog niet eens...

Wie of wat is de liefde van je leven?
Op dit moment mijn wederhelft. Klinkt suf, maar na drie relaties is elke relatie op dat moment 'de liefde van je leven'. Maar de echte liefde van leven was Toby....nog steeds....

Wat is je foutste guilty pleasure?
Soms, heel soms, kan ik in één ruk een zak Emping Blado naar binnen werken. Gedoopt in van die zoetzure rode hete saus. Heerlijk vind ik die. Koop ik dan maar nooit, want dat roept zo in de la ('eet mij, eet mij....').

Wat ben je verschuldigd aan je ouders?
In feite een beetje zorg waar ik helaas niet altijd aan kan voldoen. Gelukkig heeft mijn moeder na de dood van mijn vader haar draai weer gevonden en is ze niet mensenschuw. Maar soms bekruipt mij wel het gevoel dat ik te weinig (kan) doe(n).

Wie mag er aanschuiven aan je droomdiner?
Behalve mijn wederhelft (teiltje...), mag Jamie Fraser (dus de personage, niet de acteur) aanschuiven, George Clooney en Nicolas Cage. Als er nog plek is mag Brat Pitt er ook nog wel bij.

Welke stopwoorden en -zinnetjes gebruik je veel?
Ook, in feite....

Wat is de ergste job die u ooit hebt gedaan?
Ik heb ooit - toen ik 18 was - via mijn ouders bij een man op de markt gestaan die Delfts Blauw verkocht. Ik moest dan om een uur of vijf bij hem zijn om vanuit Lelystad naar Texel te rijden. Dus ik was zo moe als wat, natuurlijk behoorlijk ongemotiveerd en ik moest ook nog eens de waar luidkeels aanprijzen. Niets voor mij dus. Ik heb het geloof ik twee keer volgehouden.

Wat is uw grootste teleurstelling?
Op dit moment onze aannemer/klusser......

Als u terug in de tijd kon reizen, waarheen zou u gaan?
Als vrouw zijnde mag je denk ik blij zijn dat je nu leeft en niet in het verleden. Als man zou ik wel terug willen naar de Middeleeuwen. Fascinerende tijd...

Noem één ding dat de kwaliteit van uw leven zou verbeteren?
Geen leesbril.

Wat beschouwd u als uw grootste prestatie?
Dat ik nooit iemand anders nodig had om de dingen te doen die ik graag wil doen (in de privé sfeer dan). Ik ben overal altijd alleen op af gestapt. Sommige mensen durven niks zonder een vriend of vriendin. Als ik dat had gedaan, had ik nu een hoop gemist.

Waar zou u nu het liefst willen zijn?
Nu het liefst op Bonaire - Matthew even daar gelaten - in een bungalow met zeezicht, een infinity pool en een cocktailtje.

Wie moet u spelen in de film van uw leven?
De actrice die de hoofdrol in Broen speelt - Saga Norén - : Sofia Helin.
Wat is uw favoriete geur?
Koffie.

Hoe komt u tot rust?
Moeilijk. Als ik wandel, als ik buiten ben in de natuur. Als ik lekker languit in de stoel van de schoonheidsspecialiste lig...

Van welke gewoonte zou u graag afwillen?
Dat eeuwige gepieker.

Wanneer hebt u voor het laatst gehuild?
Vorige week.

Wat houdt u wakker 's nachts?
Lawaai van verkeer (auto, scooter, vliegtuig) en gepieker.

Welke songs mogen ze spelen op uw begrafenis?
Van Moby 'The Sky is Broken' en 'Memory Gospel' en 'Guitar Flute and String' en 'Inside'. Dus bijna het gehele PLAY album.

Hoe wilt u herinnerd worden?
Als een sterke vrouw.

2 opmerkingen:

 1. Leuk dat je ook een Bridgefan bent. Seizoen 3 was weer fascinerend en ging een heel andere kant op. We kijken alweer uit naar n. 4.

  Op dit moment kijken we Madame Secretary die op Canvas wordt uitgezonden op het moment. Elk seizoen is 22 afleveringen. Soms wat zoetsappig maar we kijken er graag naar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk ook uit naar deel 4. Niet alleen van The Bridge, maar ook van Outlander, Game Of Thrones en True Detectives. Ik ben nu begonnen met Quarry (HBO).

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...