Van daken en vakantie voor je hoofd

Die verdomde hoofdpijn is in feite nog het enige wat blijft hangen na die griep. En een beetje dat volle gevoel achter de ogen. Beetje bij beetje gaat het iedere dag wat beter. Vanmorgen stond ik toch redelijk hoofdpijnvrij op, maar naarmate de dag vordert wordt het toch weer wat erger en moet er weer zo'n blauw pilletje in (nee, niet Viagra, maar Aleve).

En dan nog het gewéldige nieuws: mijn dak is herplakt! De klusser heeft vanmorgen alle rotzooi opgeruimd en mij uitgebreid verteld wat en hoe en dat er een hoop water onder de bitumen laag lag. Bij de buren schijnen hele plassen te liggen onder de tegels van hun dakterras, maar hij heeft het zó geplakt bij mij dat dat water niet naar mijn dak kan lopen. 
Nu is het natuurlijk afwachten of de lekkage in de badkamer echt verholpen is. Toch wil hij dat gaan afwerken en niet wachten op één of andere novemberstorm om te zien of het nu écht verholpen is. 

Vandaag zou ik ook moeten horen of de grendel van mijn geweer een mankement heeft of niet en hopelijk heb ik deze grendel dan vóór vrijdag terug zodat ik vrijdag mijn geweer kan gaan inschieten. En nu goed. Ik heb nog niets gehoord, dus ik wacht het even af.

Ik ben - ook op advies van mijn therapeut - begonnen met oefeningen iedere dag om mijn hoofd leeg te maken. De app die ik ervoor gebruik heet Headspace en ik heb net even de oefening gedaan voor dag 2. Het enige jammere van Headspace is, dat je op een gegeven moment moet gaan betalen. Denk ik. Ik moet nu eerst 10 dagen achter elkaar een oefening doen en dan worden er andere levels 'unlocked' en dan ben ik benieuwd wat er nog meer kan zonder dat je ervoor moet gaan betalen. 
Ik moet zeggen dat het wel lekker is om met je oortjes in te luisteren naar die zachte stem die je vertelt wat je moet doen (in het Engels) en misschien is het echt wel heel erg lekker om gewoon 10 minuten per dag - midden op de dag - even zo'n meditatie te doen.

Je hoeft je leven niet te laten leiden door apps, maar ik moet zeggen dat het soms wel verdomde handig is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...