Je blog in boekvorm en hardlopen in de sneeuw

Ik moet echt zeggen nu dat de zon schijnt nu merk je pas écht dat de dagen aan het lengen zijn. Heerlijk! Lente in aantocht.

Hoewel je dat niet zou zeggen afgelopen weekend natuurlijk. Hier een flink pak sneeuw gevallen, maar daarover later meer.

Evenals vorig jaar wil ik van mijn blogberichten van het afgelopen jaar - 2016 - een boek laten printen. Vorig jaar deed ik dat via Blurb maar dat was een heidens karwei. Omdat ik afgelopen jaar veel meer heb geblogd, zag ik daar als een berg tegenop om dat weer met Blurb te doen. Nu heeft Blurb wel een mogelijkheid om je blog te importeren, maar je kunt niet opgeven van wanneer tot wanneer dus je volledige blog, dus álle jaren, worden geïmporteerd. Dat is niet de bedoeling natuurlijk.

Een heidens karwei met Blurb....


Nu had ik nog een andere site gevonden, maar daar kostte mij een boek van een half jaar blog - want een heel jaar past niet in één boek - al ruim 100 dollar. Ook geen optie dus.

Vrijdag heb ik mij dan ook vreselijk zitten opwinden om op één of andere makkelijke manier mijn blog te laten drukken. Wat ik heb gedaan is in ieder geval mijn blogberichten van 2016 in Word geïmporteerd. Dat was vrij gemakkelijk omdat je kunt knippen en plakken. Het hele Word document heb ik vervolgens in twee kolommen als pagina-indeling opgemaakt. Dat maakt de leesbaarheid én de plaatsing van de foto's wat logischer en praktischer. Vervolgens heb ik het hele Word bestand - zo'n 24 MB - als PDF opgeslagen. Later heb ik er nog een omslag en een voorwoord bij geflanst en toen begon het worstelen met Blurb, maar helaas kan je geen PDF bestand naar Blurb oploaden. 

Zaterdag kwam mijn mannetje met een oplossing. Beetje googelen. Normaal ben ik daar vrij goed in, maar ik was zó opgefokt, dat ik niet meer helder kon denken. Nu laat ik mijn blogberichten van 2016 via Printenbind tot een boek afdrukken. Dus het volledig PDF bestand van ongeveer 25 MB kunnen oploaden en dan kan je direct online zien hoe het er uit komt te zien. In mijn geval redelijk recht toe recht aan, omdat ik geen zin en geen tijd heb om mijn boek volledig te restylen met grote foto's en dat soort dingen. 

Dus komende woensdag zou ik mijn boek ontvangen. Ik ben enorm benieuwd hoe het er uit zal zien. Het doet er niet zo heel veel toe, omdat het meer een naslagwerkje is voor mijzelf dan een prachtig inkijkboek voor anderen. 

Dus.

Zaterdagmorgen zijn wij even naar de Ikea gereden om nog eens te kijken naar de keukens daar. En dan met name naar de kast voor de vaatwasser omdat wij hadden gezien dat als je die deur opent, je zo onder de kast door kunt kijken. Dus even op onderzoek en wat blijkt, dat ligt er helemaal aan hoe ver je de plint eronder plaatst. We zijn nu eindelijk tot een plan gekomen en kunnen nu aan de slag. Op papier weliswaar want het huis is nog lang niet klaar dus het echte werk moet nog even wachten. Maar het is al fijn om 'er uit' te zijn. Dus de keuken: check.
Dan zijn we even doorgereden naar Buitenveldert waar we even hebben geluncht bij Shilla in Amsterdam (Gelderlandplein). Mooi winkelcentrum, maar enkel maar geluncht en even gekeken wat ze daar allemaal verkopen. Er lag al een behoorlijke hoeveelheid sneeuw, maar op de weg was het goed te doen. Dan nog even doorgereden naar de Praxis in Amsterdam Zuid-Oost en daar wel leuke tegels gezien om eventueel tegen de muur achter de keuken te plakken. Niet volledig want dat is te druk, maar een rijtje of vijf of zo. Kunnen we makkelijk zelf.

Wandtegeltjes die ons wel aanstaan.


En dan lekker naar huis. Koffie gedronken met gebakje. Makkelijke broek aan en lekker chillen terwijl het buiten sneeuwde. Dat wordt lastig hardlopen morgen, dacht ik nog, terwijl ik hardlopen in de sneeuw juist super vind.

Afijn, zondag werd ik pas om 9 uur wakker! Zal het wel nodig hebben gehad: slaap niet zo denderend de laatste tijd (heel veel last van opvliegers) en die nacht 's nachts ook een uur wakker gelegen. Jan blijkbaar ook, want die was naar beneden gegaan om nog wat te 'werken'. En toen ik om 9 uur wakker werd en zag hoe wit de wereld was, stond ik er in no-time naast. Hardloopkleding aan en gaan met die banaan.


Mijn ondergesneeuwde vijver.We waren niet de eersten.

En toen brak de zon zelfs even door.

10x opdrukken na het lopen


Even rekken en strekken ná het lopen...
Zo te zien waren er meer die dat dachten want de paden waren verre van maagdelijk, maar afijn. Who cares. Het was wel zwaar lopen trouwens, dus een niet al te beste tijd, maar goed, wat maakt het uit. Had mijn telefoon meegenomen - er speciaal een draagriem voor gekocht - dus heb wat foto's kunnen maken. Toch wel lekker hoor. Jammer dat de sneeuw al direct wat papperig was. In verse sneeuw is goed te lopen. Helemaal niet glad of zo. Echt super.

En nu zit ik in de zon en ruikt het naar lente. 4 opmerkingen:

 1. Die tegels heb ik ook naar staan kijken, maar was te zwart voor mijn zandgrijse keuken. Wel heb ik de vloertegels van de Praxis genaamd Hardrock, bevalt me prima, je ziet niet dat ze vies zijn en looppaadjes zie je niet. Pas als ik hem dweil zie je het verschil dat hij schoon is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Praxis heeft best leuke dingen, maar je moet goed om je heen kijken.

   Verwijderen
 2. Ah, zo doe je dat dus, je blog in boekvorm! Thanks voor de tip! Bekijk ik ook zeker eens ;)
  Die tegeltjes zijn mega mooi!!!! Helemaal mijn smaak...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je doet wat ideeën op hè zo hier en daar. Maar of het deze gaan worden weet ik nog niet zeker. Voor als jij ze graag wilt hebben: Praxis Nederland (een soort Brico).

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...