Duiken 23, 24 en 25.

Snoekbaars (foto van Roofvisnet.nl)
Wat een raar weekend. Qua weer dan. Zaterdag leek het wel herfst. De verwarming sloeg spontaan aan zaterdag! Die staat gewoon op 19 gr en als het kouder in huis wordt dan slaat-ie aan. Maar ik was dan ook niet warm te krijgen die dag. We zijn 's morgens naar Vinkeveen gereden (Eiland 4) waar we hebben gedoken. Het regende en het was grauw en grijs, maar ach, van duiken word je zowiezo nat in een natpak. Het water zelf was 17 graden. Eerste duik is altijd wat onwennig en had weer steeds wat water in mijn masker. Daar had ik tijdens onze Saba reis ook al last van. Had expres niets op mijn gezicht gedaan, maar blijkbaar is dat dan toch niet de echte oorzaak. Eigenlijk weinig gezien die zaterdag en na zo'n dertig minuten kreeg ik het koud en zijn we langzaam eruit gegaan. Een tweede duik zag ik niet zitten, want het was boven water een graad of 16 en ik had het steenkoud. Gauw natte spullen uit, omkleden en in de auto naar huis. Thuis toch nog het nodige werk om alles af te spoelen dus eer dat je klaar bent ben je snel anderhalf uur verder. Zondag hebben we wel twee duiken gedaan, maar toen was het ook lekker weer. Tussendoor warm je wat op en we hebben een prachtige snoekbaars gezien, een flink aantal baarzen op echt zo'n 40 centimeter van je masker en massa's babyvisjes. Het was wel druk qua duikers maar het is daar altijd druk, zeker als het weer goed is.

Maar het is wel iets COMPLEET anders dan Saba! Ga je langs het touw dieper en dan zie je zo'n donker zwart gat voor je. Daar waar het zand ophoudt en het veen begint. Geef mij dan maar het relatief heldere water van de Caribische Zee. In die wateren wil ik mijn DEEP wel halen, maar hier! Amaj!

Heb nu dus 25 duiken op de teller staan, dus ben een Level 3 duiker. Nog steeds wel zenuwachtig. Zondagmorgen trouwens erger dan zaterdag. Het blijft toch raar, die nervositeit. Terwijl je weet dat je alles onder controle hebt. Ik merk wel dat naarmate je meer duikt, je wel zekerder wordt. Dus het is zaak om regelmatig te duiken. Die nervositeit heb ik altijd al gehad. Toen ik op Western Riding zat was ik iedere keer ook weer zo nerveus als wat. Het slaat bij mij direct op mijn darmen en heb dan buikpijn, ben misselijk. Maar als ik dan op dat paard zat of ik zit onder water, dan is die nervositeit ook direct weg.

Maar we gaan door. Nog een paar specialties doen voor een Advanced Brevet maar voornamelijk voor jezelf, voor meer zelfvertrouwen en dus meer plezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...