Vlaanderen Wallonië

De Tour De France is weer begonnen. Voor mij niet interessant: ik vind dat niet erg boeiend dat wielrennen. Het gaat allang niet meer over de renners maar om de hele commercië santekraam eromheen.

De eerste tourdag won Gilbert. Heel België in vreugdestemming. En dan het frappante waar ik mij mateloos - als simpele Nederlander - aan irriteer: dan ineens is Gilbert een BELG. Als het gaat om sport of het nationaal belang, is een Vlaming of een Waal ineens een Belg. Dan kan het in één keer wél. Ze zeggen dat de Nederlander een hokjesgeest heeft, maar ik vind dat de Belgen - en dan bedoel ik de pers (Radio, TV) - er ook wat van kunnen.

Dat ze daar nog steeds geen regering hebben, vind ik ronduit schandalig en dat het 'volk' daar niet tegen in opstand komt, bevreemd mij enigszins. Net alsof ze er überhaupt geen vertrouwen meer in hebben. Hoe kan een land nou al een jaar zonder regering zitten?

En ach, ik ben maar een toeschouwer en weet ook geen oplossingen. Het gekibbel en naar elkaar wijzen komt op mij over als een drukke kleuterklas. Wat er mist is een juf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...