Life sucks - sometimes

Had je je helemaal verheugd op vandaag, vlinders in je buik en zo, spanning voor de treinreis, gaat het hele feest niet door....

Watsgeburd?? Het onfortuinlijke schip heeft motorproblemen. Van wat ik ervan heb begrepen zijn er drie van de vier motoren buiten werking. En het is tamelijk gevaarlijk om op één enkele motor het kanaal over te varen. Als er dan iets gebeurd, heb je de poppen aan het dansen. Dus Jan belde mij gisterenavond om het fijne nieuws te vertellen. Dan nog was er niet bar veel aan de hand, want dan zou ik alsnog de trein kunnen hebben genomen, 's avonds iets gaan eten met onze vriendin en dan zou ik Jan de volgende morgen zijn gaan ophalen. Maar deze piste zou ik hebben afgedaald als ze vandaag om tien uur weg konden uit Plymouth, maar helaas, het is uitgesteld naar 13.00u en dat betekent dat ze dan hooguit zaterdag(na)middag in Zeebrugge arriveren. Dat heeft voor mij dan niet zo veel zin om dan naar België te komen als wij zondagmorgen - vanwege die verjaardag - daar weer weg moeten rijden, nog half Nederland door moeten crossen. Je hebt dan erg weinig aan je weekend...

Dus nu is het scenario wat ik voor ogen heb als volgt: Jan komt zaterdagnamiddag thuis, gaat lekker naar huis, gaat even langs zijn oma en z'n moeder en gaat slapen en komt zondagmorgen naar mij. Die verjaardag moeten we helaas afzeggen en hopelijk begrijpen ze dat. Ik kan niet van Jan verwachten dat hij op z'n dag dan zes uur (!) in de auto zit: drie uur vanuit zijn huis naar mij, en dan nog naar Lelystad een uur en later weer een uur terug. Dat gaat 'm niet worden.

En natuurlijk baal ik wel, want nu moet ik vanmiddag toch nog boodschappen gaan halen, eerst verzinnen wat ik ga eten, getver. Anders hadden we gezellig in de best-kaas-scenario bij de Mexicaan in Oostende aan een heerlijk Marguerita gezeten. In de op-één-na-beste scenario, had ik vanavond met Dora aan de Marguerita gezeten. Nu worst-kaas-scenario zit ik vanavond aan mijn left-over van gisterenavond (pastasalade) of ik maak iets klaar nog. I do not know. Mijn hele schema is in de war.

Op dit moment ligt er een sleepboot naast de Louise-Marie zie ik.... Nou ja, weet ook niet wat dat betekent natuurlijk...Nee, vals alarm: hij vaart door.

Positief punt: ik krijg de kosten voor mijn treinticket gelukkig wel terug. Dat scheelt toch weer. Nog een positief punt: ik kan gewoon hardlopen dit weekend.
Negatief punt: ik moet vandaag dus 'gewoon' werken tot 15.15u. Anders was ik hier al om 12.00u weg gegaan voor de trein van 14.00u vanaf Schiphol.
Heb bij de lunchbus dus maar een broodje gekocht voor tussen de middag en 'gelukkig' hebben we een storing op de telefoon - niet al te ernstig - dus kan ik mij daar een beetje op storten.

Ik zal niet de enige zijn die op dit moment baalt: er zijn er nog zo'n 170 ergens bij Plymouth plus het thuisfront.

Shit happens....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...