Slecht slapen

[gaap II]

Weer een niet al te beste nacht achter de rug. Ben je keimoe, kijk je uit naar je net ververste bed, nog even wat lezen, licht uit, en hoppa! daar beginnen de benen weer rusteloos te doen! En dat ondanks medicatie. Ik word er letterlijk en figuurlijk doodmoe van. Ik heb gemerkt dat als ik een volle blaas heb, ik ook last krijg van mijn benen. Lig je bijna te dommelen, word je gewekt door je eigen benen, merk je dat je (weer) naar de WC moet.... Oh man. Om gek van te worden. Ik lag dus om half elf in bed, maar eer dat ik mocht slapen was het half één! Dat is toch niet vol te houden? En tot overmaat van ramp word je dan ook nog wakker tegen vijf uur 's morgens door een motor. Val je wel weer in slaap maar krijg je van die adrenalinestootjes van: oei, niet te lang slapen! Moet werken! Mag niet te laat komen!

Met als gevolg dat ik vandaag dus weer zo moe ben - nu al vier dagen achter elkaar - en daar wat prikkelbaar, verdrietig en depri van word.
En dan die herrie als je opstaat! Echt de ene na de andere vrachtwagen. En dat iedere dag. Nu al twintig jaar lang.

En weer geen prijs gewonnen in de staatsloterij.... Ik hoef echt de jackpot niet. Al is het maar een half miljoen. Dan is het eerste wat ik doe een ander huis kopen. En dat dan weer verkopen over een jaar of dertien/veertien. Maar dan kan ik weg uit die drukte. Zeker als je een paar dagen slecht slaapt en je overdag moe voelt, gaat dat des te meer tegenstaan. En die slaapproblemen die ik heb die zijn pas ontstaan toen ik hier kwam wonen. Ik zit in een onderzoek van het Nederlands Slaapregister (vanwege mijn slaapproblemen) en als je dan die tests doe en al die vragen beantwoord, dan besef ik me dat het pas is sinds ik hier ben komen wonen. Als de oplossing zo simpel was door te gaan verhuizen, had ik dat misschien al gedaan, maar om nu te investeren in een huis wat ik over een aantal jaren toch weer ga verkopen en met dubbele woonlasten, dat vind ik wat te veel. Kost me te veel. Zonde van mijn geld.

Als ik bij Jan ben heb ik nergens last van. Daar is het heerlijk rustig aan de achterkant en het raam kan daar ook open. Hij woont dan aan de voorkant wel langs een drukke weg, maar daar heb je achter geen last van. Als ik nu een 'achter' had, was het allemaal niet zo erg geweest. Maar ik heb dat niet. Ik heb mijn slaapkamer al zo geluiddicht als mogelijk met als gevolg dat ik nooit met een raam open kan slapen. De enige dag dat ik redelijk goed slaap is op zaterdag/zondag. Op zondag is het lekker rustig in de straat en dat is dan ook mijn enige dag dat ik niet word gewekt door vrachtverkeer.

Tja. Wat moet ik nu? Dit nog dertien jaar volhouden of toch tegen beter weten in verhuizen naar een (rijtjes)woning met dubbele woonlasten? Met als gevolg misschien minder of niet meer kunnen duiken, geen grote vakanties, maar wel (misschien) beter slapen? Lastig....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...