Gordijnen en storm

Grote bonte specht (Veluwe) 
En daar zijn we weer. Op deze ietwat grijze woensdagmorgen, met de slaap nog in de ogen. Na een heerlijke doch wederom ietwat vermoeiende nachtrust - ik weet niet wat ik allemaal doe 's nachts, maar ik beleef een hoop avonturen - werd ik gewekt door mijn namaak wake-up light die ik gisterenavond maar weer eens naast mijn bed heb geïnstalleerd. Om 06.45 begon mijn radiolamp of lampradio rood op te lichten om uiteindelijk om 07.00u geheel zeg maar 'wit' te branden. Ik had daarna echter nog een alarm erop gezet met zo'n natuurgeluidje, maar my god, ik weet niet hoe ze aan die geluiden komen, maar het lijkt nergens op. Ik druk de wekker dan gewoon uit en draai me op mijn andere zij om dan even later wakker te worden van een vreselijke pijn in mijn borstkas. Heb ik wel vaker, althans vroeger, en dan zit er een spier dwars of zo. Wel super pijnlijk en dan is het zaak om heeeeel diep adem te halen en dan hoor je 'knak' en dan is de pijn weg. Toen ik opstond om te gaan douchen was er dus niets meer aan het handje.

Sta je je af te drogen, gaat die wekker weer af met vogelgeluidjes. Van die geluidjes in zo'n loop, dus je hoort steeds hetzelfde riedeltje.

Ik weet ook weer waarom ik gisteren wat nukkig was: ik had de offerte gekregen voor nieuwe gordijnen in mijn slaapkamer. En daar schrok ik wel een beetje van. Nou ja, nieuwe vitrage én overgordijnen met daarachter een voering. Bij elkaar toch bijna duizend euries. Het zal best mooi zijn als ze hangen maar ik heb even gezegd dat ik het nu niet doe, maar het eerst even bij elkaar ga sparen. Met de vitrage in de woonkamer erbij kom ik in totaal op zo'n dertienhonderd euro. Ja.....[zucht]. Maar met net een uitgave voor mijn nieuwe terras moet vrouwtje eerst even keihard werken om weer wat nieuws te kunnen kopen. Misschien dat de decembermaand wat verlichting gaat brengen, maar we verkopen de huid niet voordat de beer geschoten is....

Gisteren hebben de jongens en meisjes van de LoMa een behoorlijke storm gehad op de Middellandse Zee. Een collega van Jan heeft daar foto's van genomen en als je die snel achter elkaar aan klikt, krijg je een soort film te zien. Wel heftig en mooi. Zou erg ziek zijn denk ik. Er staan op internet wel meer van dat soort filmpjes van een fregat in de storm. Mooi om te zien. Schijnt dat ze niet eens op hun stoel konden blijven zitten, zo ging het schip te keer. Behalve de giga-beker van Jan (inhoud ongeveer 1 liter) en een multifunctional heb ik niet gehoord dat er nog meer zaken beschadigd zijn en dat is maar niet te hopen, want ze hebben al pech genoeg.

Foto: Tim van Rompaey
En zoals altijd in zo'n periode van lange afwezigheid - voor mij nu de derde keer - gaat het leven aan je voorbij en doe je je ding en probeert er het beste van te maken, met voor mij toch best wel drukke weekenden. Dat is wel eens anders geweest, maar op één of andere manier heb ik praktisch ieder weekend wel wat te doen tot half december. Geen weekend-absorberende zaken maar gewoon wat bezigheidjes. Heb ook nog genoeg op mijn to-do lijstje staan. Maar vaak ontbreekt mij de energie om het te doen. Ik word dan een soort lam geslagen door zo'n depri-gevoel en dan doe je weinig eigenlijk. Ik heb het nu nog niet echt gehad - gisterenavond een beetje - en ik hoop eigenlijk dat ik het onder controle kan houden.

Dit weekend heb ik zaterdagmorgen eerst mijn cursus meditatie. Niet dat ik nou zo zweverig ben, maar het is gewoon leuk om te doen en je praat nog eens met andere mensen. En zondagmorgen weer gebruikelijk eerst hardlopen en dan om drie uur heb ik me ingeschreven op een whisky proeverij bij de bioscoop in combinatie met de film 'Angel Share'. Leek me wel leuk. Ik ga alleen en ik zie het wel. Laat het gewoon met me gebeuren. Het duurt tot zeven uur en daarna gewoon lekker naar huis eten, TV kijken en slapen.

En dan is de maand november alweer bijna voorbij....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...