Kabbeldekabbel

Kleiduifschieten afgelopen weekend

Het is moeilijk te omschrijven hoe ik deze periode aan het doorkomen ben. Ik heb zelf het idee dat ik in een soort koker leef, de dingen doe die ik moet doen en vooral niet teveel nadenken. Blik op oneindig en doorgaan. Ik kan pas zeggen aan het einde van de periode hoe ik het beleefd heb, maar ik denk zelf dat het zoiets zal zijn van: 'tja, goh, wat heb ik eigenlijk gedaan in die vier maanden...'.

Het is namelijk zo dat ik het gevoel wat ik nu heb altijd erg moeilijk kan terugroepen als het voorbij is. Ik voel me niet depressief of zo, maar in feite heb ik een heel oppervlakkig, gevoelloos gevoel. Ik onderga alles. Zo af en toe voel ik wat, zoals zondagavond (komt later...), maar over het algemeen duw ik al het gevoel ver weg. Op kantoor ben ik relatief vrolijk en opgeruimd. Geen tekenen van chagerijnigheid. Wel af en toe wat verdrietig, maar dat kan ook een andere oorzaak hebben. En weet je wat ik nu ook niet doe en andere jaren wel? Aftellen. Ik heb zo'n aftelgeval om af te tellen naar kerst wat ik de andere jaren gebruikte om af te tellen tot Jan weer terug kwam. Deze keer staat het nog gewoon in de kast. Aftellen naar kerst doe ik al helemaal niet. Kerst.... Tsss.... Nog niet echt de drive om daar naar uit te kijken. Het ziet er overal zo gezellig uit, zoveel leuke dingen om te kopen. En ik maak het best wel gezellig hoor, maar nog niet echt de tijd voor gehad, dus dat komt aankomend weekend wel. Boom neerzetten en zo. Die staat toch binnen twee seconden... Maar ik heb zo hier en daar al wat lampjes opgehangen. Zo zoetjes aan komt dat wel.

Ik kijk eigenlijk veel TV. Programma's die ik heb opgenomen, films. Ik had gedacht veel te lezen, maar ik heb geloof ik al twee weken geen letter gelezen. Ik lig wel erg vroeg in bed. Meestal al om tien uur. Echt IN bed. Ik slaap veel, maar word wel op tijd en uitgerust wakker en dat is belangrijk. Dan voel je je al een stuk beter. En wat moet je anders? Je zit anders toch maar onderuitgezakt in de bank TV te kijken. Ik vind het geen straf. Ik slaap lekker.

Morgen komen de nieuwe gordijnen in mijn slaapkamer waar ik erg benieuwd naar ben. Zal mooi zijn. En ook beneden in de woonkamer komt echte vitrage en niet die IKEA bagger-goedkoop wat er nu hangt. Sjiek. Een klein aanslagje op mijn spaarrekening, dat wel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...