Het dakterras

Zo jongens. Daar zitten we weer. Dik twee uur geleden lag ik nog in mijn bed. Ver weg in dromenland. En nu zit ik weer aan mijn buro met voor mij een Mac. Mijn smoothie is nog niet eens op. En in plaats van dat de TV aan staat, maar weer de radio aan gezet. Finito winterspelen! Het was leuk, hoewel ik op een gegeven moment dat langlaufen wel had gezien. Maar de Nederlanders kunnen toch behoorlijk trots zijn op hun medailles. Dat wij dat als kikkerlandje gewoon toch maar even doen.

Maar even het weekend doorlopen? 

Vrijdag gewerkt dus, maar Jan was al bij mij. Die was daar al vanaf donderdagavond laat, zoals al een paar weken. 's Avonds zijn we heerlijk wezen eten bij ML in Haarlem, zo'n restaurant wat al een poosje in ons vizier lag om een keer te gaan eten. Dit was nog ter ere van ons vijfjarig huwelijk. Eigenlijk zouden we twee weken geleden, maar omdat ik toen net uit mijn griep kwam, leek het mij beter om het even uit te stellen. En afgelopen vrijdag was het de 14e - Valentijnsdag - en dat is geen leuke dag om uit eten te gaan. Dus die vrijdag was het dan zo ver. Ja, moet zeggen, was weer erg lekker. We kozen voor zes gangen, maar zat toch best wel vol zo naar het einde toe. Het toetje heb ik dan voor de helft aan Jan gegeven, want ik ben niet zo'n zoetekauw en krijg daar snel genoeg van. Zelfs de friandises bij de thee heb ik laten liggen... Too sweet for me, baby. Ja, was echt een aanrader. Heerlijk gegeten.

Zaterdag voelde ik mij toch een klein beetje brak, hoewel ik het wijnarrangement met halve glaasjes had genomen. En een ietsiepietsie hoofdpijn, dus toch weer last van die wijn. Maar na een pijnstiller en héél veel water werd het toch snel beter. Even naar het tuincentrum geweest om te kijken om ons dakterras af te werken met hardhouten trellys en die hadden ze zowaar, dus onze kar volgeladen met die trellys en drie hardhouten balken (sorry, oerwoud, maar dit keer wel FSC keurmerk). We waren met de Skoda anders had dat natuurlijk allemaal niet in mijn tupperware 107 trutje gepast. Het was mooi weer om te klussen, dus hebben we die zaterdag toch één kant van het dakterras gedaan en toen we begonnen te sukkelen, zijn we gestopt en is Jan met het eten begonnen (echte kip - dus geen plofkip - met ratatouille). Echte ratatouille moet een paar uur pruttelen, dus het was maar goed dat we eerder waren gestopt boven. 's Avonds een filmpje gekeken via de Apple TV (The Broken Circle Breakdown). Goeie film.

Zondagmorgen zijn we eerst gaan hardlopen. We waren om 08.45u al in het 'bos'. We lopen nog niet samen omdat ik nog aan het opbouwen ben en Jan zijn kilometers wil maken. Ik heb zondag toch 6 km gelopen, wat al aardig in de buurt begint te komen van mijn 'normale' afstand van meestal toch 8 km. En het ging best goed, hoewel die eerste kilometers altijd slepend zijn. Moet je nog warm worden denk ik. Vraag me wel eens af of het überhaupt wel gezond is, als je om half negen nog in je warme bedje ligt en een kwartier later in je loopkleding in de kou in het bos en begint te lopen. Maar afijn. Na een kilometer of vier dan komt het ritme erin en gaat het best lekker. Ook geen blaren dit keer. Kwestie van eelt een beetje bijhouden.

Dan een heerlijk ontbijtje van scrambled eggs (alleen als we gelopen hebben, dan hebben we dat 'verdiend') kijkend naar de laatste restjes van de Olympische Spelen. Jan nog wat studeren en dan tegen half één weer naar boven om de andere kant van het dakterras te doen, wat een stuk sneller en efficiënter ging dan gisteren. Tja, je leert ervan hè  Het was wel fris zo daarboven in de wind, maar het is wel erg mooi geworden. Nu straks nog een paar bloembakken zo hier en daar strategisch opgesteld tegen de inkijk en dan zie ik mijzelf daar al zitten van de zomer.

Ik was behoorlijk afgepeigerd zondagavond en heb eigenlijk alleen nog wat TV gekeken. Jan ging alweer naar huis tegen zeven uur - altijd vervelend - en dan is het de boel opruimen en zitten. Zou mijn moesje nog bellen, maar had daar geen puf meer voor.

En nu dan weer het begin van een week. Een lekkere rustige week want het is voorjaarsvakantie, dus zalig rustig buiten en op de weg. Waarom kan dat niet altijd zo zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...