Snel, gemakkelijk en overheerlijk pasta-recept

Ondanks dat er receptensites in overvloed zijn, wil ik jullie toch niet onthouden van een door ons beproefd, lekker en vooral gemakkelijk pasta-recept. Ideaal als je niet veel zin hebt om veel te snijden en dus veel bezig te zijn, maar wel supergezond en superlekker.

Men neme:
- scheut olijfolie
- paar teentjes knoflook in kleine stukjes
- blikje ansjovisfilets
- kerstomaatjes
- rode peper in kleine stukjes

Eventueel aan te vullen met:
- kappertjes
- in stukjes gesneden paprika uit een pot
- artisjokhartjes

en verder natuurlijk:
- spaghetti

In een braadpan de olijfolie verhitten, daarin de knoflook met rode peper aanbakken. Pas op dat dat niet te hard gaat: de knoflook mag niet verbranden. Na een minuutje of twee de ansjovisfilets erbij en laten 'smelten'. Ongeveer twee minuten daarna de kerstomaatjes erbij doen, gewoon heel, maar mag ook in stukjes. Dit op een zacht vuurtje laten pruttelen en af en toe de tomaatjes stuk roeren zodat er een saus ontstaat. Vuur niet hoog anders verdampt er te veel vocht. Ondertussen de spaghetti koken. Op het laatst kan je bij de tomatensaus nog wat kappertjes doen, of in stukjes gesneden puntpaprika's uit een pot of artisjokharten. In feite alles wat je nog over hebt. Ook zwarte olijven smaken prima. Als de spaghetti beetgaar is, de saus door de spaghetti roeren en klaar. Eventueel eten met sla (maar ik heb gehoord op TV een keer dat schijnbaar sla eten bij spaghetti not done is: de sla eet je als voorgerecht). Je kunt de smaak nog wat oppiepen met wat druppels balsamico-azijn. Pas op met extra zout: door de ansjovis is de saus al zout genoeg.

Buen appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...