Nieuwe keuken

Met mijn rechterarm in de zon en de linkerarm in de schaduw. Het is weer blue-monday. Na een lekker maar eeuwig te kort weekend hebben we ons weer voor vijf dagen achter ons buro genesteld. Nu schijnt het deze week ook behoorlijk baggerweer te worden, dus dan is het altijd iets minder erg om verplicht binnen te zitten.

Afgelopen vrijdag zijn wij naar de keukenboer geweest hier in de buurt om nog eens even te kijken naar een werkblad en de kastjes die we gaan nemen ter uitbreiding van de keuken. We zijn daar niet uitgekomen, maar hebben daar dit weekend even uitvoerig over gebabbeld. Even een kast en met schilderstape op de grond voor de proef gekeken hoe de aanbouw dan zou uitkomen en geconcludeerd dat het 'schiereiland' wel erg ver de kamer in zou komen en nu min of meer besloten om wat te minderen op de maten zodat het schiereiland minder groot wordt.

Dus waar nu die blauwe lijn staat, komt straks het eiland. De koelkast die je daar nog net ziet staan, komt in een hele andere hoek. De plavuizen gaan eruit en er komt ander parket. Dit parket zit er al ruim veertig jaar in, dus tijd voor iets anders. Op de foto ziet het er best mooi uit, maar ik vind het te geel en wat ik op het oog heb - hetzelfde als in Oostende - is veel stoerder. Dan komt er in het keukengedeelte vloerverwarming, hopelijk aan te sluiten op de CV-leidingen.

Maar ik ben nog steeds niet uit over het blad, want een zelfde blad als ik nu heb - white washed beuken - is lastig want je zit dan met kleurverschil, maar bovendien wil ik voor dat deel een wat robuuster werkblad. Ofwel natuursteen of iets van composiet. De kleur bepalen is dan het lastigst omdat je wel moet uitkijken dat het geen kermis wordt.

Dus nu op zoek naar een loodgieter die de CV-leidingen kan herleggen en vloerverwarming kan aanleggen en dan mag wat mij betreft de verbouwing beginnen!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...