De was doen tijdens een verbouwing

Er zit sinds deze week een zwartkop in de groenstrook achter ons kantoor. Wat een vrolijk fluiter is dat! Mijn raam dan ook wagenwijd open en geen radio. Zo kom ik wat tot rust.

Het gaat al stukken beter met mij. Gisterenmiddag kwam ik thuis en kwam tot de ontdekking dat er niets was gedaan. Dus geen stof. Ik 'durfde' eerst niet naar huis, en ben daarom tegen vieren eerst maar naar de schoonheidsspecialiste gegaan. Ik had expres mijn zinnen maar niet gezet om te gaan hardlopen, want als ik thuis was gekomen en het zou net zo'n troep zijn geweest als dinsdag, dan had het niet eens gekund. Dus om teleurstelling te voorkomen maar andere dingen gaan doen als de schoonheidsspecialiste en daarna het tuincentrum voor een nieuwe tuinslang, want de huidige is steeds weer op een andere plek lek en ik gebruik deze nu voor mijn wasmachine buiten. 

Het wassen met de wasmachine is - of hopelijk was - wel een gedoe hoor. Doordat de waterdoorvoer bijzonder laag is, duurde het wel drie uur eer een was gedaan was. Afgelopen zondag heb ik het water dan maar handmatig in de machine gedaan. Bij elke stop waar normaal gesproken water wordt ingenomen, kwam ik met m'n gieter en goot er water in. Er gaat best veel water in heb ik wel gemerkt. Al met al echt kamperen dus. Nog een mazzel dat het mooi weer is en ik alles lekker buiten aan het lijntje kan laten drogen. Dit weekend maar eens de nieuwe slang erop aansluiten en kijken of het nu wat sneller gaat.

Mijn wasdroger staat op marktplaats maar blijkbaar wil niemand 'm hebben. Die gaat dan maar naar het grofvuil. Het is dan ook al een oudje, maar functioneert in feite nog prima. Straks (ahum... straks.....) koop ik een nieuwe voor in de nieuwe badkamer. Ik mis 'm nu niet want ik hang toch het liefst mijn was buiten.

Jan was gisteren in de buurt en we hebben wel gezellig samen kunnen eten bij Papa's Beach House. Best een leuk tentje. Ziet er in ieder geval leuk uit, leuke opzet ook en vriendelijk personeel. Persoonlijk vind ik het niet goedkoop en vind ik zeventig euro voor twee hamburgers, een voorgerecht, brood, een fles water en twee prosecco's best veel geld voor zomaar even tussendoor. Dat is dan ook de reden waarom wij zo weinig tussendoor ergens gaan eten. Wij 'sparen' het dan liever op en gaan dan naar een echt goed restaurant waar we dan vijf gangen nemen of zo, je er dan ook echt wel de hele avond zit en wel wat meer kwijt bent dan zeventig euro, maar waar je dan ook echt van kunt genieten. Dit was meer nu een 'noodzakelijk kwaad' omdat ik nu niet echt meer kan koken. Dat is het meer om wat te eten binnen te krijgen, dan dat je echt gaat als avondje uit. 

Voor vanavond kijk ik het maar weer even aan. Als er weer niets is gedaan dan kan ik mijn salade maken die ik op het programma had en anders rij ik even naar een eetcafé waar ze daghappen serveren. Ontdek ik dat ook eens.

Dus na drie weken verbouwing is het echt kamperen en behelpen en ik hoop daarbij dat het voorlopig mooi (droog) weer blijft zodat we onze tweede huiskamer - het dakterras - daar goed voor kunnen blijven gebruiken. ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...