De vloer is nog niet droog (genoeg)

Dieptepunten alom. De vloer is nog niet droog (genoeg).

Vandaag ligt de vloer er vier weken in en zou - in theorie - droog moeten zijn. Maar vanmorgen is de vloer gecheckt, op het oog, en er zijn delen nog niet droog. Het kan niet lang duren maar toch nog niet. Op zich kan daar een egalinevloer overheen, maar dan treedt er na verloop van tijd kleurverschil op die plekken waar de vloer nog niet droog genoeg is. We zien de bui al hangen dat de vloer volgende week gegoten gaat worden en het komt ons nu juist mooi uit om het deze week te doen, uiterlijk begin volgende week. 

Eén lichtpuntje is wel dat donderdag het parket gelegd gaat worden, maar dat is denk ik ook zo gebeurd. Het parket wordt in de lengte gelegd en niet in de breedte zoals werd voorgesteld. Als ik het in de lengte leg, ziet de kamer er optisch langer uit. Nu ik al een deel van het zitgedeelte bij de keuken heb getrokken, blijft er relatief weinig zitruimte over: in feite de helft is nu keuken en de helft zitgedeelte. Er was ook voorgesteld om eerst een soort kader te maken van de parketdelen en dan in dat kader de stroken parket (zie plaatje). 

Maar ook 
Patroon Mitre Boarded Basket...
daar hou ik niet van. Vind ik te popperig, te klassiek. Ik hou van simpel en ik hou van imperfectie, wat niet betekent dat het een rommeltje moet worden. Imperfectie meer in de zin van dat een huis is om in te leven en geen showroom moet zijn.


Jan gaat vandaag dan de ventilator in het toilet aanbrengen en meer kunnen we niet doen. Het is wachten op de vloer om verder te kunnen. Pas dan kan de rest van de keuken worden geplaatst.

Nu. Het zal al een heel ander gezicht zijn als het parket ligt. En dan kunnen we tenminste onze meubels weer terug plaatsen en wat dozen gaan uitpakken. Hopelijk kan dan de vloer begin volgende week gegoten worden. Het is niet anders....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...