Van Saba, BTW en keukens

En zo voelt het nu aan om op Saba te wonen, alleen hier is het dan nog iets minder vochtig. Nog even en de boomkikkertjes van Saba kunnen hier ook goed gedijen. Ik zou nog best wel een keer terug willen daarheen, maar we zouden dan niet meer in de Ecolodge verblijven, hoewel het daar wel erg mooi is en het een zeer aparte beleving is. Wij zaten daar toen twee weken en dat is echt te lang. Zeker als je daar zo'n 100% luchtvochtigheid hebt. Dan kan je beter in The Bottom gaan zitten en buiten dat, een dag of twee, drie is meer dan voldoende.

Maar zoals het hier gisteren was - en vandaag ook wel - zo is het daar dus ongeveer ook. Ik vind het niet zo erg. Ik heb mijn wapper aan 's nachts boven mijn bed en ik slaap prima. Ik kan gelukkig min of meer binnen mijn eten maken, maar ondanks dat heb ik gisteren bij de grootgrutter maar een maaltijdsalade gehaald. Ik was iets te opgefokt en chagrijnig om een potje te koken voor mezelf. Chagrijnig, omdat er weer niets was gedaan in huis en nu alles de hele week weer stil staat. En het is zelfs zo dat ik gewoon kan opsommen wat er nog gedaan moet worden:
- toilet betegelen
- ombouw maken om de stortbak en hemelwaterafvoerpijp
- fonteintje ophangen
- deuren (3) afhangen: één voor het toilet, één voor de meterkast en één voor de trapkast.

Toilet to be
En dat was het eigenlijk wel. Dus zoveel is het niet. En ja, dan natuurlijk de vloer maar dat is nog even wachten. Dan komt er een egaline toplaag over de dekvloer en daarna wordt het parket gelegd. Dan kan ik de gordijnen weer ophangen en laten inkorten...

Ik las ergens op een andere blog van iemand die ook had verbouwd en die ook vloerverwarming had laten aanleggen dat die de hele trap had moeten vervangen omdat de eerste trede een soort 'hernia' tree was geworden. Dat is die bij mij gelukkig net niet, maar het is wel even wennen, want de vloer is een aardig end omhoog gekomen. Als ik dat ook nog had moeten doen, de trap vervangen. Dat word je allemaal mooi niet verteld, maar is wel iets waar je rekening mee moet houden. Zo zie je maar weer dat je een verbouwing nooit helemaal tot in de puntjes kunt voorbereiden en begroten.

Dan heb je ook nog dat BTW verhaal op je zonnepanelen. Je kunt de BTW terugkrijgen omdat je als het ware kunt worden aangemerkt als leverancier van stroom. Schijnt een slimmerik te zijn geweest die dat had bedacht en zo heeft bedongen en nu kan iedereen die na 20 juni 2013 zonnepanelen heeft laten installeren van deze regel gebruik maken. Dit gaat natuurlijk wel veranderen, zo slim zijn ze dan ook wel weer. Op de site van Milieucentraal staat precies hoe je dat moet doen. Ik kon het laten doen door het bedrijf wat de zonnepanelen heeft geïnstalleerd, maar ik heb even om praktische redenen gekozen om dat door de accountant van ons bedrijf te laten doen. Daar heb ik dan toch even iets meer vertrouwen in. 

Maar het is heel raar en verrassend als je ineens een formulier krijgt toegestuurd 'Aangifte Omzetbelasting Startende Ondernemers'. Ik heb ook een BTW nummer...Woeha! Als dat maar goed gaat! Maar dat gaat wel goed. Het klinkt allemaal zo simpel als ze zeggen:'Ja maar krijgt je BTW terug hoor van je zonnepanelen!' Maar niemand vertelt erbij op welke manier. Niemand vertelt je überhaupt wat - ik noem geen namen....

De keuken nu.
O ja! En MORGEN wordt de keuken herplaatst! Ben toch zó benieuwd! Na al die - voor mij - tegenslagen verwacht ik er niets van, dan kan het enkel maar meevallen. Hopelijk kan ik morgenavond weer eens een big smile op mijn gezicht toveren!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...