En dan de keuken weer inrichten

Afgelopen zaterdag is het extra deel van de keuken geplaatst. Vrijdag waren deze al geleverd. Dus om 10u stond onze vriend op de stoep om de kasten te gaan neerzetten. Een fluitje van een cent, dacht ik, maar toen hij weg ging rond vijven was hij nog niet eens met alles klaar. Komt ook nog plinten te kort, maar dat komt meer omdat hij zelf iets niet helemaal goed heeft afgezaagd. Dus nu moet ik extra plinten bestellen bij het keukenbedrijf.

Op het nieuwe keuken-schiereiland ligt nu een MDF plaat omdat de definitieve plaat, een composietmateriaal genaamd Oyster, nog wordt opgemeten en later geplaatst met dezelfde plinten. Natuurlijk was het de zaterdag weer een behoorlijke puinhoop in de kamer en dat drukte weer behoorlijk mijn stemming. Weet niet wat dat is, maar van puinhoop word ik erg onrustig en keer ik volledig in mezelf. Wie weet krijgt ik straks nog last van post-traumatisch-stress syndroom van de verbouwing..

Ik heb zaterdag dus maar de hele dag de tuin gedaan. Tussen de buien door. De heg gesnoeid wat erg hard nodig was. Door de verbouwing daar vanaf eind mei niets meer aan gedaan. Dat was dus aardig wat werk en ik had twee kliko's nodig - wel van die kleinere - voor het afval en dan is er nog een deel wat er niet in past. De binnenkant van de heg ook gedaan en de druivenstruik weer wat terug gesnoeid, want deze schiet alle kanten op. Aan het einde van de dag kon je mij dus opvegen. En dan moet je ook nog de kamer gaan opruimen en
Wasmachine en droger buiten
gaan stofzuigen. Jan heeft de wasmachine en de droger nu onder de 'veranda' gezet omdat hij het fietshok leeg wilde hebben om daar de fietsen weer in te kunnen zetten. En hij heeft een vernuftige schakelaar achter die 'handige' kast in de trapkast gemaakt dat zodra je die kast open trekt het licht in de trapkast aan gaat. Nog wat extra planken daar opgehangen en zo zijn we allemaal bezig geweest die dag.


Gisteren - zondag - zijn we maar niet gaan hardlopen, maar eerst - na het ontbijt - de keuken weer gaan inrichten, oftewel de dozen leeg halen zodat we in de berging kunnen en het trapgat boven ook leeg is voor de komende verbouwing van de badkamer. En dat inrichten viel nog niet mee. Daarbij komt dat ik in het schiereiland twee ladekasten heb laten zetten waarvan ik nu denk: wat in vredesnaam dácht ik toen ik die ladekasten uitkoos! Het is in feite een kast wat je uittrekt als lade met onderin een lade en dan daarboven ook, maar die bovenste la zie je pas als je de kast open trekt. Aan de buitenkant zie je dus niet dat het een kast is met twee lades. Maar goed. Het is het gewoon niet en ik had beter twee kasten met drie gewone lades kunnen nemen. Op een gegeven moment zag ik het echt even niet meer zitten, meer vanwege die rare kastjes, dat ik echt begon te twijfelen aan mezelf en ik boos was op mezelf dat ik deze kastjes had gekozen. Maar op het moment zelf dat ik ze zag in de showroom, zag dat er gewoon super handig uit. Ik zou weer moeten gaan kijken om te zien wat er nu zo anders is, want blijkbaar wat ik zag was geen Keller, maar een ander merk. En het kan best zijn dat die kast van dat andere merk anders is. Ik ga er toch maar eens naar binnen om dat nog eens te zien, ondanks dat ik er niet graag kom.

Ik heb ze nu en ik moet er het beste van maken.


De keuken nu, nog niet af en met een (voorlopig)
MDF werkblad.
Het kostte mij veel moeite om een beetje een logica te bedenken in hoe alles op te bergen, te meer omdat er nog drie planken komen in de hoek boven het aanrecht waar een deel van het servies komt te staan. Misschien dat ik alles nog herschik in de loop van de weken. Het is ook anders als je zelf kookt - Jan heeft de hele week gekookt - en je dan voelt of iets goed staat of niet goed. 

Wat bij mij altijd een doorn in het oog is dat zijn de kruiden. Eigenlijk moet je alles in allemaal dezelfde potjes doen. Maar dat betekent dat ik wel veertig potjes nodig zou hebben. Van die potjes dat je ook op het deksel kunt noteren wat erin zit, want je kijkt van boven op de potjes als ze in een la zitten. Ik had  daar een leuk idee voor, maar weet niet of dat nog uitvoerbaar is, dat is namelijk een ondiepe wandkast met plankjes van zo'n 10cm diep en ongeveer 40cm breed, met als deur een schilderij of foto. Die hang je dan in je keuken en daar staan dan al je kruiden, in het donker en mooi uit het zicht. Had dat eens gezien bij Jeroen Meus op TV. Wilde dat in feite rechts naast de dampkamp hangen, maar ik kan er dan lastig bij als ik het daar hang. En links naast de dampkamp links naast het raam komen de drie planken voor al mijn kommen die nu in één van de keukenkastjes staan en daar te veel plaats in beslag nemen. 

Misschien dan toch die andere oplossing die ik op internet heb gevonden: een hele smalle verticale lade naast de koelkast. En daar is nog plaats voor....Heeft Jan weer een project - alsof hij al niet genoeg te doen heeft...

Gisteren dus helaas niet hardgelopen, maar ik heb vandaag zo'n spierpijn dat het wel lijkt als of. Kan dus niet zeggen dat ik heb stil gezeten dit weekend.

Eigenlijk begint vandaag officieel fase 3. Als het goed is is de aannemer terug van vakantie en hij had ons min of meer beloofd er direct aan te beginnen en het in zo'n vijf weken af te werken. Ik ben benieuwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...