Er zit vaart in

Vandaag voel ik mij stukken beter dan gisteren. Hoewel ik vannacht om vijf uur wakker werd van dat ik meende de bel te horen van het hek. Maar er was niets aan de hand, niet voor zover ik kon zien in ieder geval. Dan lig je daarna nog een half uur met je oren op stokjes natuurlijk, maar uiteindelijk toch wel in slaap gevallen. Ik voel dat wel, zo'n onderbroken nachtrust, maar toch voel ik mij beter. Gisteren dan ook lekker gelopen, ondanks dat ik hoofdpijn had en het nog steeds veel te warm is om te lopen.

Toen ik gisterenmiddag thuis kwam dacht ik in eerste instantie dat er weer niets was gebeurd. Maar toen ik een emmer zag staan met metselgereedschap wist ik in ieder geval dat er iemand was geweest en toen ik nog beter keek zag ik dat de stelkozijnen in het geraamte van de badkamer gezet waren. Waarschijnlijk is er ook aan het dak gewerkt, maar daarvoor zou ik zelf dan het dak op moeten om dat te kunnen zien.

Het stelkozijn voor het raam op de zuidzijde
Dus er zit beweging in en daar ben ik heel blij om. Net vanmorgen van de kozijnenfirma een datum gehoord wanneer zij de kozijnen komen plaatsen en dat stemt mij tevreden omdat dit al over twee weken is. Dat betekent dat het nu ook echt doorgaat, want de aannemer wil de ramen er zo laat mogelijk in steken om zoveel mogelijk nog door het gat van het raam van buiten uit naar binnen te brengen, zodat ze zo min mogelijk door het huis heen hoeven. Dat betekent dan hoogstwaarschijnlijk vanaf de 13e slopen. Krijg ik weer zo'n lelijke container in de tuin... :-\

Dus die zorgen zijn er niet, maar er steken toch wat andere, meer financiële zorgen de kop op. Mijn potje 'verbouwing' begint nu toch aardig te slinken en zeker de laatste werkjes zal een beetje schrapen worden. Er zijn ook wat onverwachte kosten bij gekomen waardoor ik nu toch wel een klein beetje de hand op de knip moet gaan houden. We komen er wel, da's geen probleem, maar als je spaarrekening zo'n magische grens heeft overschreden, gaat het ineens heel hard...

En het andere stelkozijn...
Vanmorgen toen ik mijn smoothie aan het maken was, kwam ons mannetje alweer aanzetten met grote platen om de aanbouw dicht te zetten. Dan zal er nog wel isolatie tussen komen en deze week wordt ook het dak geplakt, zei hij, zodat het waterdicht is. Dat is maar goed, want dit weekend is regen verwacht. 

Ben toch wel erg benieuwd hoe het allemaal gaat worden en ik kan het me nog moeilijk voorstellen hoe het straks zal zijn in mijn nieuwe badkamer... En ik zal ook blij zijn als het allemaal achter de rug is, ook de facturen, zodat ik me weer met frisse moed en zonder hoge kosten in het verschiet op andere dingen kan focussen. 

Beneden zijn er ook nog een aantal zaken die nog afgerond moeten worden. Zo moet de keuken (nog steeds!) afgewerkt worden door onze fijne keukenmonteur die niets van zich laat horen; 'krijgen' we nog een mooi composiet keukenblad; moet het plafond van het toilet nog afgewerkt worden; komt er nog een schuifdeur tussen de hal en de keuken en er komen nog planken boven het werkblad in de keuken. De rest is schilderen en afwerken en dat hebben wij zelf in de hand en kunnen we doen wanneer we willen en kunnen. 

Het enige wat dan nog rest als alles gedaan is, dat is te zijner tijd de kledingkast in de slaapkamer van de kant halen en de valse wand die daar achter zit weghalen. Dat kon eerst niet omdat daar een leiding loopt van de CV, maar omdat deze in feite nu is afgekoppeld en 'loos' is, kan die valse wand weg en win ik tien centimeter. Dan kan er een andere kledingkast komen en misschien een nieuwe vloer - ik heb nu donker laminaat - maar dat weet ik nog niet zeker. Ligt eraan hoe de vloer dit alles overleeft. Ik overweeg dan misschien ook om in de slaapkamer het plafond glad te laten stuken, want nu zie je nog van die lijnen waar de betondelen tegen elkaar aan zijn gelegd. Is wat lelijk. Ik zie nu hoe mooi het is geworden in de woonkamer en dan zou je alles wel willen stuken.

Dus al met al nog wel veel te doen eigenlijk voordat alles echt helemaal klaar is. Zo blijf je bezig...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...