Van keukens en baalmomenten

Ik loop toch wel een beetje op mijn laatste tanden, als ik het zo ervaren mag. Vanaf eind mei in de verbouwing, vanaf die tijd ook bijna voortdurend vreemden over de vloer. 


Gisterenavond kwam onze keukenmonteur nog even de keuken verder afwerken, voor zover hij daartoe in staat was. Het was zuchtend en steunend, want hij heeft gezondheidsproblemen. Ik probeer dan natuurlijk wel zo meelevend mogelijk te zijn, maar in feite interesseert het mij geen zier. Ik vond het al erg genoeg dat ik anderhalve week geleden voor niets die dag vrij had genomen en gisteren dus ook weer eerder naar huis toe moest om daar maar bij te zitten. Want alleen laten doe ik 'm niet. 

Ik heb dus gisteren maar net gedaan of ik druk bezig was, met.... Nou, lees hieronder wat ik heb opgeschreven in de tijd dat hij bezig was:


Nog zeven minuten dan is het 18.00u. Gelukkig eet ik gemakkelijk. Hoop dat alles goed komt. Wil niets meer met B&B óf M. te maken hebben. Ik weet nl niet wie ik moet geloven. M. zegt dat Eddie B. Jan maar een zeurpiet vindt. Stelletje arrogante klootzakken zijn het.
"De vloer loopt schuin," zegt hij. Tja. Nu bezig met de plinten. Straks af? Ik hoop 't maar. Morgen wordt het rotweer, hoor ik net op de radio. Ik heb M. gewaarschuwd: zijn auto staat op 't fietspad. Bekeuring is voor hem! 
Ik doe net of ik druk bezig ben, haha. Zit echt te wachten tot-ie weg gaat. Maar het ziet er al wel meteen een stuk beter uit zo met die plint eronder.
Het is inmiddels vijf over zes. Het is gelukkig nog licht buiten. Dat is over een maand wel anders. Door het warme weer van de laatste tijd heb je niet eens in de gaten dat het dan al november is! Niet te geloven. Er komt wel regen aan.
Toegegeven: hij wil wel wat voor je doen. Aan M. ligt het niet.
Tien voor half zeven. Hij is nu bezig met de zijplinten zeg maar. Hij loopt op en neer naar zijn zaagmachine die buiten staat. Hij mag niet binnen zagen van mij. 
De arme jongen wordt moe, zegt hij. Hij heeft problemen met z'n hart, zegt hij. Ik weet echt nooit of ik dat nu moet geloven of niet. Je weet 't niet hè.
Krijg trek. Gelukkig stevig geluncht. Maar toch. Straks reepeper en pasta. Eerst even opruimen.
18.35: Koude handen.... en toch is het 19 gr.. Dus zo koud is het niet.
I am not happy....

Zo heb ik de tijd doorgebracht dat hij bezig was. Vanavond zou hij nog even langs komen voor de finishing touch en dan hoop ik niets meer met ze te maken te hoeven hebben. 


Afvoer wasmachine
Overigens gisteren zijn de leidingen gelegd in de aanbouw van de badkamer: de afvoer voor de wasmachine en voor het toilet, en ook de wateraansluiting voor het toilet en wellicht ook voor de wasmachine, maar dat kon ik niet goed zien. Het was weer keurig netjes achter gelaten. Ik dacht in eerste instantie toen ik thuis kwam dat er niets was gebeurt.


Afvoer en waterleiding toilet
Nadat de keukenmonteur weg was eerst even de boel opgeruimd en toen mijn eten gemaakt. Zoals ik al schreef at ik gemakkelijk, dus het was wel snel klaar, maar al met al was ik pas om acht uur klaar met eten. Dat betekent dan een kort avondje. 

Maar meestal ben ik toch altijd wel moe de maandagen en lig ik vaak toch nog even een half uurtje te lezen in bed, momenteel in "Brave Little Belgium" over de Eerste Wereldoorlog. Het volgende boek "De Groote Oorlog" ligt al te wachten. Erg interessante materie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...