Kerstvakantie Bretagne - deel 2

Zee nekst deee, waren we heel benieuwd hoe het er buiten uit zag. Als je ergens aankomt in het donker, kan je niet wachten met opstaan. Helaas werd het pas om 09.00u een beetje licht en kon ik ook niet uit bed springen want dan stoot je je hoofd...

Het huisje

Het uitzicht

Maar wát een lokatie! Gewoon alleen maar ..... niks! Heerlijk. De zee, tenminste, in de verte - het was eb - de wind, de meeuwen..... In het keuken ontbeten. Geen smoothie. Hadden de blender wel mee, maar de eerste dagen heb ik geen smoothie gemaakt. Later wel. Op z'n Frans ontbijten: stokbrood met koffie, zelfgemaakte crèpes (door Yvonne gemaakt en ze waren heerlijk) en zelfgemaakte confiture, ook door Yvonne gemaakt. Een zeer compleet huisje. Er was brood gehaald en een pak jus d'orange, fles water - want het water uit de kraan is echt smerig - koffie, thee, noem maar op.

Na het ontbijt zijn we de omgeving wezen afstruinen naar een supermarkt. Eerst in Lannion maar die supermarkten vielen wat tegen. De Géant en de Intermarché zagen er wat simpeltjes uit. Later ontdekten we in Trégastel de Super-U en dat was een formidabele supermarkt met een versafdeling waar je U tegen zegt (vandaar de naam denk ik...).

We hadden een dik kookboek mee en hebben alles voor de hele week in huis gehaald tot eerste kerstdag. Op eerste kerstdag gaan we lunchen bij het Maison de l'Océan in Brest en tweede kerstdag tafeltje gereserveerd bij de L'Anthocyane in Lannion.

Het weer liet wat te wensen over, maar als je anders wilt moet je niet naar Bretagne gaan. Uitwaaien is hier het credo. En het duurde ook niet lang of ik had mijn eerste oesters al weer op. Zalig.

De keuken van het huisje

Ontbijttafel eerste ochtend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...