Maak een boek van je blog...

Op 3 mei 2011 ben ik begonnen met bloggen bij Blogger. Daarvóór zat ik bij een andere blog-provider, maar ik kon daar mijn lay-out moeilijk aanpassen. Die blog heb ik stop gezet en ervan gehaald. In feite jammer, want zo is er een hele geschiedenis aan blogs 'verdwenen'. Vandaar dat ik al heel wat jaren speel met het idee om je blog in boekvorm te brengen. Niet om uit te geven, maar gewoon voor mezelf. Voor in de boekenkast. Lekker om door te bladeren. Het is jammer dat een organisatie als Blogger die optie niet aanbiedt.

Door het intypen in Google: blog in boekvorm, kwam ik uit bij Blurb. Bij mij nog niet bekend. Ik ken alleen Albelli bij wie ik fotoboeken maak. Bij Blurb kan je beide doen.

Vorige week ben ik begonnen met het maken van een eerste Blurb-boek. Een WYSIWYG-blog boek. Oftewel: What You See Is What You Get: de blog in boekvorm zoals deze ook op Blogger te zien is. Dus geen extra poespasjes erbij. Het was ook mijn eerste projectje en misschien maak ik er wat meer van bij de volgende jaren. 2016 bijvoorbeeld.

Ik heb het boek in een dag of vier gemaakt. Het boek bestaat uit 168 pagina's: tekst, gelardeerd met foto's. En ik ben heel benieuwd hoe dit eruit gaat zien. Eigenlijk verwachtte ik mijn boek gisteren al, maar er is nog niets binnen gekomen.

De voorkant van het boek

Nu denk ik dat ik nog ga beginnen met de andere jaren. Het is in die zin veel werk dat het wat saai is - veel knip en plak werk - en niet bevordelijk voor mijn pols (heb RSI) plus dat je hiervoor een flink scherm moet hebben om het boek te ontwerpen. Laat ik het zo zeggen: het werkt wel prettiger. Op een klein laptop schermpje is het lastiger want ik had mijn blog én het te ontwerpen boek open op één scherm naast elkaar en dat werkt prettig(er).

Dus vol verwachting klopt mijn hart....

1 opmerking:

  1. Wat een leuk idee joh om zo je blogs te bewaren! Ik wist niet eens dat het kon maar ga er zeker even naar kijken want het is natuurlijk wel leuk om op die manier je blogs nog weer eens door te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...