Gesloopt...

Dingen waar ik blij van word:

 • vandaag regent het, gisteren was het heerlijk weer. We hebben het maar weer getroffen!
 • zaterdag allemaal nieuwe vaste planten geplant en nu met die regen is de kans dat ze aanslaan alleen maar groter!
 • dit weekend veel werk verzet.
 • het dakterras is weer schoon.
 • de lente! Maar dat is zo cliché...

Dingen waar ik niet blij van word:
 • het is weer maandag....
 • het blijft wel érg lang regenen.... :-\

Ik heb een bijzonder productief weekend achter de rug met als gevolg dat ik gisterenavond gesloopt op de bank zat en alles zeer deed als ik moest opstaan.

Zaterdag heb ik noodgedwongen eerst een nieuwe stofzuiger moeten kopen. Ik had met de mijne een keer water opgezogen en dat was in de motor terecht gekomen, dus die maakte een raar geluid en stonk een uur in de wind. Ik heb nu zo'n veredelde kruimeldief van Elektrolux.  Aangezien stofzuigen niet mijn hobby is leek mij zo'n snoerloos ding wel handig en bovendien heb ik een vrij klein huis, geen huisdieren en geen kinderen en geen tapijt. En ik moet zeggen: je pakt 'm inderdaad sneller want je hoeft geen snoeren in te pluggen en dat rotding blijft ook nergens achter hangen. 

Elk voordeel heb z'n nadeel(helaas): ik kom met deze stofzuiger niet onder de bank en andere ietwat lagere meubelstukken. Dus dat is nog een dingetje. Moesten ook de halve kast verbouwen om de lader te plaatsen, maar dat had dan weer als positief resultaat dat die kast nu ook opgeruimd is.

Ik ben ook vol enthousiasme met mijn moestuintjes begonnen. Ja, die AH weet wat los te maken in de mens! Mijn komkommer en augurk komen al behoorlijk op en heb ik nu moeten verpotten. Staan nu in een (nieuw) kasje buiten. Ben benieuwd, want dat schijnen wel flinke planten te worden. Ben nog vol energie en enthousiasme, en hopelijk blijft dat zo. Ook de watermeloen is ontkiemd, en die plant ik te zijner tijd gewoon in de tuin. Lijkt me leuk.
En natuurlijk zondag hardgelopen in T-shirt (nog niet met korte broek) met enige moeite 6,5 kilometer volbracht (en ik heb het niet op Facebook gezet...). In één ochtend hebben alledrie onze hobby's zich gekruist: er waren mensen aan het hardlopen, aan het duiken én ze waren er bezig met een jachthondentraining. Dus hardlopen, duiken en jagen één uurtje. Leuk toch?

En vandaag uitrusten op kantoor.

2 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je bezoek aan mijn blog en je vraag over wat ik met mijn druiven doe. Dus ik kwam even bij jou kijken :-)

  Als je druiven niet lekker zijn om zo uit de hand te eten, dan kun je ze koken tot sap. Dat heb ik nu twee keer gedaan en ik vind het sap heerlijk. Je knipt de trossen af, doet ze in de gootsteen of teil met veel water. Goed afspoelen, want er kunnen allerlei beestjes tussen de druiven zitten. Dan haal je de druiven van de takken. Ik ben vrij kieskeurig, ik gebruik alleen de mooie die goed op kleur zijn. Die doe ik in een ruime pan met een klein bodempje water. Breng dit aan de kook. Als de druiven kapotgekookt zijn dan doe ik alles door een passeerzeef. De pitjes wil je er niet bij hebben want die kunnen voor een bittere smaak zorgen.
  Vervolgens breng ik het sap nog een keer aan de kook en dan doe ik het in schone flessen met een schroefdop. Ik zet de flessen op de kop zodat het hete sap de dop vacuüm trekt. Het sap is nu goed houdbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uitrusten op je werk haha... Hopelijk is dat vandaag een beetje gelukt! Dus ook druk bezig met de moestuintjes? Ik heb daar totaal geen geduld voor joh, ik heb ze dan ook weggegeven aan mijn nichtje die dat soort dingen altijd met veel plezier doet.

  BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...