The day after

Klaar voor de start...

Gisteren dus hardgelopen op mijn nieuwe Saucony's. Back to my roots! Ik heb ooit in 1998 mijn eerste Saucony's gekocht in ... Las Vegas. Ik mocht toen voor het eerst mee naar een beurs en ik was ook voor het eerst aan de andere kant van de plas en dan meteen naar Las Vegas. Of all places! Wat een ervaring, die ik overigens half slapend heb ondergaan, want jetlag... [zzzzzz].

Ik 1998 liep ik ook al regelmatig - ik ben ongeveer in 1990 echt begonnen met hardlopen - en altijd voor de fun en heb ooit twee keer meegedaan aan een wedstrijd. Maar ik vond wedstrijden maar niets. Die drukte bij de start. Die zenuwen. Nee, laat mij maar in weer en wind even helemaal het hoofd leeg rennen zonder dwang en moeten.

Gisteren was het stralend weer, mooie Hollandse wolkenluchten. Je hoort mij niet klagen over het weer hoor. De eerste kilometer ging wel goed, maar dan ben je ook nog stram en toen ik bijna twee kilometer had gelopen begon het een ietwat zeer te doen (ook mijn rechterknie trouwens, maar dat kwam door de nieuwe schoenen). Maar echte erge pijn heb ik niet gehad, behalve bij het heuveltje naar beneden waar ik toen ben gaan wandelen. Ik heb een paar kleine rondjes gedaan met af en toe een korte wandeling en wat gestretch. Drie kwartier gelopen, maar op een bijzonder laag tempo. Gisterenavond kwam dan toch wel de pijn en ik heb daar een ijspack op gedaan. Vanmorgen echter geen - of toch héééél weinig - last meer en ik voel me weer helemaal top. Vanmiddag naar de fysio en dan hoor ik het wel. Op facebook reageerde iemand met 'doe het dan niet lijkt mij'. Dus niet gaan lopen als je pijn hebt. Maar ja, hoe leg je aan iemand uit die niet hardloopt wat hardlopen met je doet en hoe heerlijk dat is. Bovendien moet ik dingen gaan uitsluiten en uitproberen.

Afijn. Mijn kopje koffie met Zaans Huisje smaakt me weer uitstekeloos en ik ben weer helemaal happy. Nog twee daagjes werken en dan hebben we een weekje 'vrij'. Maar dat horen jullie nog wel. Ook spannend trouwens...en daar heeft onderstaand plaatje mee te maken...
5 opmerkingen:

 1. Hoi wat leuk, ik kende je blog niet maar zag dat je een reactie bij mij had achter gelaten. Ik ben ook een hardloopster en ik doe het ook vooral voor de fun en het gevoel. Tsja en pijntjes die horen erbij. Hoewel, ik heb ook een keer zelf schoenen aangeschaft waardoor ik erg last van mijn heup kreeg. Bleek aan de verkeerde schoenen te liggen. Nadat ik nieuwe had aangeschaft bij een winkel waar ze kijken hoe je loopt en wat je nodig hebt, was de pijn helemaal weg en nooit meer terug gekomen.
  Misschien een idee
  Groetjes,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n loopanalyse heb ik altijd al gehad, zowel bij De Hardloopwinkel als nu, bij Runnersworld. Het is dus ook niet helemaal waterdicht. Ik heb altijd gelopen op schoenen met een correctie en bij De Hardloopwinkel zeiden ze dat dat niet nodig was. En nu zit ik met de gebakken peren. Inderdaad zelf je loopschoen kopen zonder advies is onverstandig, maar een advies sluit verkeerde adviezen niet uit. Helaas...

   Verwijderen
 2. Toi toi met je blessure Conny. Wat mij opvalt is dat je gelijk 3/4 uur gaat lopen. Als ik iets heb dan doe ik hooguit een half uurtje wat, soms begin ik met een kwartier. Je moet stoppen voor de irritatie/pijn optreedt. Verder is nog een tip om bij nieuwe schoenen de veters bij de enkel wat losser te doen omdat de schoenen daar nog stug zijn. Zelf trek ik nieuwe hardloopschoenen gewoon thuis aan om ze een beetje in te lopen.

  Ik ben benieuwd wat je fysio zegt.

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toi toi met je blessure Conny. Wat mij opvalt is dat je gelijk 3/4 uur gaat lopen. Als ik iets heb dan doe ik hooguit een half uurtje wat, soms begin ik met een kwartier. Je moet stoppen voor de irritatie/pijn optreedt. Verder is nog een tip om bij nieuwe schoenen de veters bij de enkel wat losser te doen omdat de schoenen daar nog stug zijn. Zelf trek ik nieuwe hardloopschoenen gewoon thuis aan om ze een beetje in te lopen.

  Ik ben benieuwd wat je fysio zegt.

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk, Dorothé! Dat is ook meteen mijn probleem: ik kan moeilijk stoppen. Eigenwijs naar mezelf toe. Ik moet zeggen dat ik vandaag erg weinig pijn heb. Ben ook benieuwd naar de fysio. Maar je hebt gelijk....Helemaal....

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...