Praatjes

Niet snel zal ik op mijn blog mij uitlaten over andere mensen, tolerant als ik ben probeer te zijn. Maar iedere keer als ik het blad TALKIES op mijn buro vind, krijg ik lichte braakneigingen. Kent u het blad? Nou, u mist niets. Tenminste, niet in mijn - persoonlijke - ogen. Waarschijnlijk valt u niet in de doelgroep.

DOELGROEP

De Talkies magazine lezers zijn vrouwen en mannen in de leeftijdscategorie 29 – 49. Hoog opgeleid, WELVAREND (A – B1) en maatschappelijk bewust. TWEEVERDIENERSGEZIEN OF HAPPY SINGLES. De lezer is ambitieus, reislustig, belezen en heeft interesse in de kwaliteit van het leven en noviteiten op het gebied van lifestyle.
Ik dus ook niet, want ik ben de leeftijdscategorie al flink gepasseerd en ik ben ook niet 'gezien'. Het blad staat dan ook vol met dames (en heren) die het helemaal gemaakt hebben, of nog moeten maken en zich dus in die kringen begeven, met hebbedingetjes waar je als normaal mens volledig buiten kunt.

Over de nieuwste nageltrends, het nieuwste en hipste terras waar je geweest MOET zijn om nog mee te willen tellen, de beauty produkten van één of andere BN-er - die jij dan natuurlijk ook moet hebben anders red je het niet in deze maatschappij - en alles voor je kleintje - behalve de portemonnee dan.

Ik blader erin. Ik moet erin bladeren, want ik moet in alle bladen bladeren om te zien of wij ergens in hebben geadverteerd of dat er een produkt van ons is gebruikt, wat ik dan doorgeef aan de desbetreffende afdeling. 

Zo komt er dus van alles over mijn buro: van ROOTS, tot JAGEN en van Roofvissen tot Digifoto Pro. Zo heeft iedereen z'n hobby.Ik ben zelf absoluut niet van de bladen. Wel zo hier en daar wat abonnementen gehad, maar dat deed ik dan meer om het welkomskado dan om het blad zelf. Vroeger las ik veel in de Cosmopolitan, maar ik kreeg daar helemaal een minderwaardigheidcomplex van - zeker in mijn single-tijd - omdat ik niet een one-night-stand persoon was en niet iedere avond met een andere vent in bed lag.

Maar Talkies dus. Als je nog niet wist wat je miste in je leven, dan zal Talkies je dat wel even vertellen. En allemaal happy-happy-joy-joy met stralend witte tanden, een gave huid, een vette buidel en een fake leven.

Goh, wat ben je dán gelukkig!

6 opmerkingen:

 1. Lijkt me typisch een blad voor mij... NOT! 'k Heb het nog nooit gelezen en ik geloof ook niet dat ik dat ooit ga doen.

  Ik vind het altijd wel gezellig om op m'n werk, bij de kapper of in de sauna de leesmap door te nemen maar als het daar niet van komt, lijd ik er niet onder. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel altijd leuk om in zulk soort bladen te bladeren. Dan zie je wat je (niet) mist.

   Verwijderen
 2. Ik ken het hele blad niet. Maar mis er blijkbaar ook niets aan.

  BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...