The Never Ending Story - lekkage

Ik baal. Het is officieel. Ik baal. Waarvan? Van dat k**dak! En dan eigenlijk ook van de aannemer. 

We hebben sinds de verbouwing van de badkamer, november 2014, lekkage bij de ventilatieschacht. Ergens begin dit jaar geloof ik heb ik geopperd om het stuk gips daar weg te halen om te zien waar de lekkage vandaan komt. Die is daardoor een tijd geleden getraceerd. 

Afgelopen week - toen wij in Duitsland waren - is de aannemer met de dakdekker het dak op geweest en constateerde een slecht geplakt dak. Ik heb mijn volledige dak ergens zo'n twintig jaar geleden laten herstellen door Kroon Techniek. Ik heb daar destijds elfduizend gulden voor moeten neerleggen.

Nu blijkt dat het plastic nog aan de onderkant van de bitumenlaag zit, dus is nooit goed geplakt (zegt de man die het weten kan). Dat het niet goed gedaan was bleek natuurlijk al eerder aan de scheiding tussen de loodslip en de muur van de buren. 

Goed. Maakt niet uit. Het is twintig jaar geleden en ik heb eigenlijk nooit ergens last van gehad. Nu na de verbouwing dus wel. 

Maar krijg ik net een mail van mijn buren dat de isolatieplaten van het dak zijn gewaaid! Dus ik concludeer daar uit dat de dakdekker en de aannemer de platen niet op de juiste manier hebben terug gelegd, maar gewoon los hebben laten liggen. Nou vraag ik je! Is het tijd om uit mijn dak te gaan (leuke woordspeling trouwens)?

Na de zomervakantie wordt mijn dak opnieuw gedaan. Hopelijk ben ik - na twee jaar sukkelen - vóór de winter van die ellende verlost...

Overal water onder de bitumenlaag....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...