Van wortels

Het is tien over half elf. Van arren moede zit ik met een wortel in mijn hand. Bij gebrek aan wat beters. Ik was mijn Nalgene beker vergeten - had deze op kantoor laten staan - dus kon mijn smoothie niet meenemen naar kantoor. Moest 'm thuis direct opdreten (kruising tussen drinken en eten..). Dus dat is in vrij korte tijd iets meer dan een liter gemalen fruit met yoghurt naar binnen werken.

Daardoor kwam ik op kantoor direct in het koffiemomentje. Koffie na een smoothie past niet zo (vind ik). Dus meestal is mijn eerste bak koffie rond een uur of tien. Nu was het kwart voor negen.

Met als gevolg dat ik nu honger heb. Wil nog wel een bak koffie, maar ik snak naar een koekje erbij. En die heb ik niet. Ja, ze liggen hier wel, maar alle koekjes zijn voor bezoek. Ik moet dan helemaal naar de keuken lopen, heel sneaky dat enorm krakende pak koekjes uit de la pakken, daar dan quasi nonchalant dwars mee over de afdeling lopen, net doen of er niets aan de hand is en dan kan ik me op mijn kantoor helemaal rond eten aan de koekjes. 

Maar ja, dat doe je natuurlijk niet. Gisterenavond heb ik kip met gember gegeten. Lekker. Daar 'hoorde' ook een wortelsalade bij. Dus ik wortels raspen. Weet niet of jullie wel eens wortels hebben geraspt met zo'n gewone vierkant rasp. Wat een klotewerk! De schilfertjes wortel zaten echt overal en je kan dan niet eens tot het gaatje gaan, want dan rasp je je vingers mee. Ik was dus not amused gisterenavond wat weer het nodige smijtwerk tot gevolg had (het champignonschoonmaakborsteltje ligt nu nóg in de tuin). Op dat moment, ter plekke, had ik besloten dat ik een rasp wil voor op mijn Kitchen Aid. Ik hou niet zo van al dat elektrische spul, maar dit is zo'n geklooi!

Vroeger had ik een mandoline. Ooit eens gekocht op de markt. Járen mee gedaan, maar op een gegeven moment slijt dat ook. Dat was nu eens een handige keukenhulp! Maar die mandolines van tegenwoordig zijn óf heel goedkoop en dan heb je daar geen fluit aan, of vrij duur (meer dan honderd euro) en dan kan je net zo goed een accessoire kopen voor een apparaat dat je toch al hebt. Eén groot nadeel van al die handige keukenhulpjes: ze nemen zoveel plek in. 


Dus heb ik nog veel wortels over. Ik koop altijd biologische wortels en die zitten in een zak van één kilo. Daar maar een greep van meegenomen voor de 'lekkere' trek en voor de oogjes (want heb je ooit een konijn gezien met een brilletje...?).

Overigens gisterenmiddag weer hardgelopen sinds tijden. Een oefenrondje: 30 minuten interval. Had met de PT afgesproken maar die vond het 'te koud'. Watje. Dus het lopen ging op zich wel, maar begon na een tijdje toch wel wat gevoelig te worden en ná het lopen zelfs zeer, dus ik was daardoor al niet al te vrolijk (en dan daarna nog die wortels!). Thuis gekoeld, gedouched en beetje zitten balen. Voor het slapen gaan mijn enkel nog eens goed gemasseerd. Vandaag heb (oh wonder) nauwelijks pijn. Zelfs als ik de trap af loop (afkloppen) doet het geen zeer. Zou het dan toch....? Ik neem mijn loopspullen gewoon mee dit weekend en anders is het voor volgende week. Nog een keer zo'n intervalletje. Rustig weer beginnen.

Tijdens de cooling-down...

Afijn. Ik MOET nu toch echt iets zoets anders gaat het niet goed...

2 opmerkingen:

  1. Dat recept staat me wel aan. Ik heb het genoteerd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En? Was het lekker? Ik vond het toch lekker, had enkel de gember wat te grof gelaten.

      Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...