Vraagstukken

Ondanks dat het buiten heerlijk zonnig weer is, ik mijn ramen wijd open heb staan, mijn smoothie net achter de kiezen heb, ik vanmorgen met de cabrio naar het werk ben gereden - waar ik overigens een kwartier te laat aankwam - en ondanks dat ik gisteren thuis lekker in de hangmat heb gelegen, ik deel twee van The Night Of heb gekeken, ik tamelijk goed heb geslapen.... ondanks dat alles voel ik mij nogal depri vandaag.

Avondrood door uitbarsting vulkaan IJsland

Twee redenen: ik mis Jan. Komt ook omdat ik ze niet kan volgen op Marine Traffic. Ze zijn out of range. Ik zeg altijd dat ze cloaked zijn, zoals de Birds of Pray van de Klingons (Star Trek dingetje). :-P

Naarmate ze straks dichterbij IJsland komen, kan ik ze weer 'zien' maar nu zie (en hoor) ik niets. Zo is hij ook nog eens: een man van weinig woorden. En volgens zijn idee beleeft hij niets, tenminste niet wat het melden waard is. Dus hoor ik niets.

Als je dan weer zo met je neus op dat gemis wordt gedrukt, dan neem je je voor om nooit meer boos op hem te worden, je niet meer aan hem te irriteren, het niet erg te vinden als hij ergens commentaar op heeft, het wat meer te waarderen als hij een drankje en een hapje maakt, kortom hem te nemen zoals hij is met al zijn nukken en eigenaardigheden. Maar goed, je weet ook dat dat niet volledig gaat werken. Tenminste toch niet altijd pais en vree. Lijkt mij vrij normaal in een relatie. Soms kan je elkaar best achter het behang plakken (geeft alleen zo'n lelijke bobbel..).

En het is gewoon heel even doorbijten. Over anderhalve week is hij weer terug en dan is het enkel nog vijf weken dat ik dan weer alleen ben, en dan misschien wel nooit meer! Voor hem vind ik dat best jammer, hoewel hij al zo lang heeft gevaren, en dat een andere wending ook wel weer de nodige afwisseling geeft. En misschien wat meer stabiliteit in ons privé leven. Ligt er ook een beetje aan waar hij rest van zijn carrière mag/kan doorbrengen.

Helaas hebben de Belgen geen overzeese gebieden zoals wij, anders zou er nog een kans in hebben gezeten dat je op Sint-Maarten of Curaçao geplaatst zou worden. Maar de Belgen waren niet zulke veroveraars en als ze dat al waren, kozen ze hun kolonies in donker Afrika weggeborgen. 

Overigens zag ik gisteren toevallig op de Belgische Eén het programma Grenzeloze Liefde (ja, zelfde titel maar toch anders) wat over IJsland ging. Dus kon zelf nog even meegenieten van het prachtige IJslandse landschap.Andere reden: gisteren die hormonenkuur opgehaald tegen de overgangsklachten, maar ondanks dat wat in dit artikel wordt gezegd, zit er een zodanige waslijst aan bijwerkingen bij, dat ik wel héél erg twijfel of ik er wel mee zal beginnen. Overigens is op het artikel een reactie gekomen van Nederlands Huisartsen Genootschap, wat het eerdere artikel wel doet nuanceren. En daarom twijfel ik zo enorm.

Ik ben jaren terug gestopt met de pil en dat heb ik niet voor niets gedaan. Ik heb sindsdien veel minder hoofdpijn en één van de vaak voorkomende bijverschijnselen van het middel Femoston 1/10 is hoofdpijn. Het is in feite weer een soort van De Pil waar ik dan weer aan begin, en waar ik me zo goed over voelde toen ik daarmee stopte.

De reden waarom ik zou beginnen, is om de somberheid te laten verdwijnen, waar ik nu al geruime tijd last van heb. Evenwel staat daar niets over in op de bijsluiter, dus vraag ik me af of ik er wel goed aan doe. Het zou wel goed werken tegen opvliegers, maar daar heb ik nu weer even geen last van. Misschien moet ik er toch maar gewoon 'doorheen'. Ik weet het gewoon even niet...

2 opmerkingen:

 1. Dat is dan wel fijn voor je relatie, dat je je dat realiseert. Ik denk dat het voor heel veel relaties erg goed zou zijn om af en toe een tijdje alleen te zijn. Zet de ander toch weer in een perspectief.
  En de reden waarom ik het niet slik is, is precies de redenen die jij opnoemt, ik ben migraine patiënt en zit echt niet op hoofdpijn te wachten, of op dikker worden of op andere enge bijwerkingen. En na 4 jaar in de overgang kan ik wel zeggen dat het er beter op wordt hoor. Schrale troost snap ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag mevrouw Williams! Ik ben net vandaag dan tóch begonnen met Femoston. Als ik er echt last van krijg, dan stop ik gewoon. Ik wil het toch gaan proberen. Die somberheid is erg deprimerend en niet goed voor mijn moraal. Ik ga het wel erg goed in de gaten houden!

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...