Zondag

Zondag. Ik heb onrustig geslapen en word met hoofdpijn wakker. Doordat mijn telefoon trilt. Wat nu weer? Het is een messenger berichtje. Helemaal niet belangrijk. Ik sta op, doe een plas, doe de ramen open want de zondag is de enige dag dat dit kan zij het dat ik dit wel vóór 10.00u moet doen, want vanaf dat tijdstip komen de eerste vrachtwagens. Heel fijn hoor, die zondagsopenstelling! Ben daar zó blij mee..... ;-(

Nog even namijmeren, voor me uit staren. Er dan maar uit. Het heeft geregend. Zal ik toch maar gaan hardlopen? Ik peins. Nee, beter niet. Nog even mijn enkel rust gunnen. Heb de indruk dat het toch goed is. Het lijkt of ik iets minder pijn heb. Maar als ik blootsvoets loop merk ik dat ik mijn enkel meer voel dan als ik schoenen aan heb. Ik begrijp er steeds minder van. 

Op TV zie ik het programma 'Migrants' bij National Geographic. De kriebels komen weer boven. Ik wil graag nog één keer een expeditie doen. Niet in Afrika, maar in Alaska of Canada. Heb ik even geluk: het programma wordt gevolgd door Yukon Gold en ze gaan de wildernis in om iemand te redden (search and rescue). 

Ik wil ineens iets meer. Ik wil een gerichte training. Een personal trainer misschien? Er lopen er hier genoeg. Zie ze altijd op zondagochtend of woensdagmiddag en overal stickertjes met het logo. Zal het wel iets voor mij zijn? Ben per slot van rekening al 55+....

Ik stuur een mailtje. Eén keer per week op de woensdag. Ik moet echt weer in beweging komen. Ik word onrustig.

Ik douche niet vandaag. Ik ga weer wat in de tuin werken. Nu aan de buitenkant. Krijg altijd commentaar als ik buiten sta te werken. 'Wordt mooi hoor, mevrouw!' Ja, maar wel veel werk. Vooral het vegen vind ik killing. Afijn, het is mooi weer dus lekker bezig. Een beetje als compromis voor het niet-lopen.
Tegen tweeën ben ik klaar en ga ik gewapend met e-book naar boven in het zonnetje zitten.


Mijn pas gekochte sering. Beetje dood...

Mijn uitzichtHet gaat goed met Jamie en Claire* en ik vermaak me wel. Oei, de voorkant is gekleurd maar de achterkant niet. Dan maar op mijn kussen op mijn buik op het hout van het dakterras. Argh, ik voel me bekeken. Wie gaat er nu zo liggen? Ja, ik. Bij gebrek aan een deftige ligstoel.


Mijn tuin van bovenaf

Tegen half zeven ga ik eten. Heerlijke Thaise rundvleesstoof. Echt lekker. Met komkommersalade. Dan zet ik snel nog mijn haar in de verf. Ik zou iedere avond wel Thais of Japans of Indonesisch willen eten. Lekker heet en met dit weer zalig. Om acht uur douche ik, haarverf eruit. Kost me altijd veel water. Eerst de verf er grondig uit, dan nog even met shampoo en daarna verzorging. Je krijgt er twee lamme armen van. Vroeger kon ik het onder de kraan maar dat gaat nu niet meer. Mijn hoofd past er niet meer onder.Of ik moet dat in de keuken doen onder de keukenkraan. Overigens voor de oplettende lezer: zie je niets 'fouts' aan de kraan boven, met de wetenschap dat ik rechts ben?

En de zondag eindigt met een hoop mooie mannenlijven (Mike XL - waardeloze film maar wel met mooie mannen) en nog een paar bladzijden in deel 3 van *De Reizigerserie, oftewel Outlander. Slaap lekker.

2 opmerkingen:

  1. Oh, ik zou willen dat ik nog niet begonnen was aan Jamie en Claire. Maar ja ... En herlezen is toch niet zoals de eerste keer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook aan het herlezen. Ik was ooit begonnen met het lezen van deze boeken in het Engels, maar dat was behoorlijk lastig. Dus nu herlees ik in het Nederlands. Sommige stukken zijn wel wat saai vind ik....

      Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...