Een weekend alleen

Vrijdagmiddag. 'Hallo huis!' Weer niemand thuis. Nou ja, boodschappen maar uitpakken dan. Hoe anders doe ik de boodschappen op vrijdagmiddag als ik alleen ben dan als ik samen met Jan ben. Alleen: hup hup snel snel, wat is de kortste weg? Alles in de tas. Heb ik alles? En hup weer weg. Ik ben nog geen drie kwartier in het centrum waar wij er anders meer dan een uur zijn. De koffie bij Barista vind ik al per definitie niet te drinken als ik alleen op het terrasje moet zitten. Nee. Dat doe ik niet. Misschien volgende week.


Goh. Wat gaan we eten dit weekend...?

Mijn 'kantoortassen'

Een stuk kabeljauw gekocht. Eerst even nog lekker in de zon zitten in de tuin beneden. Daar ziet niemand mij als ik strategisch ga zitten. Ik eet de kabeljauw op z'n Thais. Tenminste, zo luidt het recept. Weinig Thais vind ik, maar ach, het is vers, en best lekker, zij het wat veel. Overschot gaat in een bakje. Kan ik zaterdagmiddag opeten.

Ik kijk maar eerst naar een nieuwe serie op HBO: The Night Of. Ik moet het doen zonder Outlander of Game Of Thrones de rest van de zomer, de herfst én de winter. Zal pas weer april zijn vrees ik voor ik mijn favoriete series kan zien. Vroeger keek ik ook naar The Knick maar volgens mij komt daar geen seizoen 3. 

Ik ga slapen met nog net het nieuws dat er een staatsgreep is gepleegd in Turkije. Nou ja, dat hoor ik verder morgen wel. Zal voor veel mensen een streep door hun vakantierekening zijn, denk ik.

Zaterdagmorgen word ik al om 07.14u wakker. Ja daag! Ga er dan echt nog niet uit hoor. Wat moet ik doen de hele dag? 


Links een kaal dekbed....

En dit is mijn uitzicht...

Mijn kast schilderen. O ja, mijn kast. Zzzzzzzz...... Ik slaap tot iets over half negen. Even het nieuws checken. Oh, staatsgreep mislukt. Ik weet niet wat ik ervan moet denken want ik vind dat je geen echte mening kunt vormen op grond van wat je hoort in de media. Erdogan is ook geen lieverdje net zo min als Poetin, maar ik ken ze niet persoonlijk en dan vind ik het altijd moeilijk om een keihard oordeel over iemand te vellen. Je kent de belangen erachter - de natuurlijk vaak gigantisch zijn - niet.

Afijn. Genoeg politiek. Ik smeer een paar broodjes, maal koffiebonen en kijk TV. De koffie is niet lekker. Vreemd. Bonen te oud misschien? Tegen tienen ga ik me dan eindelijk maar douchen. Heb alle tijd van de wereld.
Dan eens kijken naar de kast die ik wilde schilderen. Alle rommel eraf die erop ligt. Mmmm. Is toch lastiger dan ik dacht. Kan beter wachten tot mijn handige mannetje weer terug is van zijn trip. Ligt momenteel in Schotland! Maar in één of andere godverlaten haven en ze mogen niet van boord. Jammer. Op naar IJsland dan maar. Ondertussen zit ik hier hoor, een beetje wachten op de tijd.
O ja, was ophangen. De wasmachine piept. Moet ook nog even naar de overkant. Jemig. Tijd vliegt. Het is alweer half één.


Op de fiets naar het centrum

In het centrum nog even mijn kettinkje ophalen wat al een paar maanden bij de juwelier ligt. Ik schrik van de prijs. Dat wordt geen 'verzorging' in mijn haar (à 14,50). Enkel knippen. Ik krijg iemand die ik niet ken. Beginnertje? Ik begin het te vrezen als ze een kwartier bezig is. Nu, ik maak me niet zo druk om mijn haar. Groeit wel weer aan, mocht het 'mislukt' zijn. 'Föhnen?' 'Nee, niet föhnen. Is goed zo.' De rekening valt derhalve dus mee, als je 30,-- vind meevallen tenminste. Ik vind het schandalig veel geld voor wassen en knippen. Maar goed. Dat is ook de reden dat ik één keer in de drie maanden ga of zo. 

Nog even langs De Tuinen wat Holland&Barrett wordt. Nooit van gehoord... Ik koop er twee van die geurzakjes. Voor op kantoor. En wat wierook, van die kegeltjes. Laatste pakje wat ik meekrijg voor de helft van de prijs. Troostaankoopjes. Heb ik altijd als Jan weg is. Dan moet het lekker ruiken in huis.

Nee, nog steeds geen koffie bij Barista. Gewoon naar huis. Op de fiets. 

Thuis nog even tutten in de tuin. Haag beetje bijknippen. Leuk om te doen, maar die rotzooi opruimen! Kan ik daar niet iemand voor inhuren? 
Het is best warm, hoewel het bewolkt is. Ik blijf rommelen. Ik heb best een mooie tuin. Veel bloemen dit jaar.
M'n Oostindische Kers fatsoeneren. Alle blaadjes met zwarte luis eruit. Het valt mee dit keer, die zwarte luis. Goh, wat is de tuin droog! Misschien toch maar sproeien vanavond? Wat zeuren die mensen toch over een rotzomer? Ik vind het prima zo. Lekker zo laten.Ja, ik moet nu toch echt wat aan het eten gaan doen. Weet je wat? Ik heb nog over van gisteren. Dat eet ik vanavond. Maar ik ga wel vast de Thaise rundvleesschotel maken voor morgen. Schijnt lekkerder te zijn als je dat een dag van te voren maakt. 

Nog even de was binnen halen die lekker is droog gewapperd in de wind. Mmmmm, wat ruikt dat lekker! Er gaat niets boven was aan de lijn gedroogd en dat het liefst met veel wind.

Een dik uur later ruikt het binnen alvast ook lekker. Heb inmiddels een glas witte wijn en wat nootjes achter de kiezen. Ik verbaas me over wat er in Turkije is gebeurd. Heb medelijden met de militairen. Het zijn ook maar mensen. Ik denk aan Jan, die ook niets te kiezen heeft als het erop aan komt. Je zult maar worden meegesleurd in je keuze, je idealen, en dan zo worden afgerekend. Hoeveel van deze jonge mannen hebben een gezin? Ik moet er maar niet te veel aan denken.5 opmerkingen:

 1. Oh, de boeken van Outlander vond ik fantastisch. Toen kwam de serie op de Belg, maar stopte ie halverwege om toen ineens weer te beginnen waardoor ik een boel afleveringen miste. Hoeveel series zijn er inmiddels?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het 2e seizoen is net afgelopen. Het is te zien op HBO. Het vervelende is wel dat seizoen 1 niet meer te zien is. Enkel seizoen 2 is zichtbaar. Ik vind het echt super om naar te kijken. Ook die muziek vind ik fantastisch (tenminste, in de serie. Niet dat ik dat keihard ga afspelen thuis). De boeken zijn ook goed, maar soms erg langdradig. De serie gaat wat sneller en ik vind die Jamie een lust voor 't oog.... ;-)

   Verwijderen
 2. Ik zie de kast en ik denk: ooh, wat zonde dat je die gaat verven ....
  Ik vind de kleur van hout zo mooi.
  Kom je de dagen een beetje door? Valt niet mee om vroeg op te staan als je geen zin in de rest van de dag hebt.
  Wat vond jij als kind leuk om te doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook geen lelijke kast, maar ik heb een houten vloer en een houten eettafel en dan die kast. Past er dan in principe niet echt bij. Ik denk zelf dat als ik 'm schilder dat-ie dan beter uit komt.
   Overdag vermaak ik me wel doordeweeks (werken), maar de weekenden zijn lastig. Als kind las ik heel veel, dus dat doe ik nu ook. Maar je word daar soms zo miesch van (ik weet niet waar dat woord vandaan komt, maar zo noemden we dat thuis zo). Hopelijk kan ik aankomend weekend weer hardlopen...

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...