Over de dingen die gebeuren en zijn

Gisteren had ik het over de overgangsperikelen waar ik bij tijd en wijle mee worstel. Toevallig stuitte ik op een artikel waar de hormoonpil in werd besproken. Je kunt dit artikel hier lezen.

Ik heb gelukkig een fijne huisarts waar ik overigens niet vaak kom en ik heb hem naar aanleiding van dit artikel een mailtje gestuurd om te vragen of dit iets voor mij zou zijn. Hij zou in mijn ogen perfect kunnen bepalen of dit inderdaad iets is.

Ik ga deze hormoonpil nu dus voorlopig voor drie maanden proberen tot hooguit een jaar. Eens kijken of ik weer vrolijk word :-)

Ben het nu al als ik dit zo typ.

Alhoewel. Ik kijk ondertussen met een schuin oog over mijn beeldscherm heen ook naar de televisie  (en ondertussen typ ik gewoon door...). Toch wel erg wat er gebeurt. Ik stond afgelopen zaterdagavond ook in een flinke menigte naar vuurwerk te kijken in Antwerpen. Had daar ook zo kunnen gebeuren, hoewel dan niet met een vrachtwagen. Vraag me af hoe de Belgische Marine, die daar lag met twee schepen, zou hebben gereageerd. Er lag in ieder geval één oorlogsbodem - het fregat - maar of ze dan ook bewapend zijn al is het maar in mindere mate, I do not know.

Ik heb overigens speciaal voor Lot mijn lettertype aangepast. Kan je het zo beter lezen, Lot? Je kunt overigens ook je beeldscherm aanpassen zodat alles groter is. Heb ik ook. Leest een stuk rustiger. Ik heb ook een leesbril en voor op het werk heb ik een speciale computerbril. Dat is een varifocus bril. Moest daar wel even aan wennen en soms word ik ook wel erg moe van dat ding. Maar ik kan daardoor nu wel én naar mijn beeldscherm kijken én naar de TV die zo'n 2 meter verder staat.

Een jaar of tien geleden heb ik mijn ogen laten laseren. Ik had vanaf mijn 19e lenzen en naarmate ik ouder werd, ging die dingen steeds beroerder zitten. Ik werd er hopeloos moe van en deed ze uit zodra ik thuis was. Maar daar heb ik nu dus geen last meer van. Goh, ik had dat laseren veel eerder moeten doen! Maar buiten het feit dat dat toen nog vrij nieuw was, zou ik er ook het geld niet voor hebben gehad. Ik heb ze destijds bij Vision Clinics laten laseren, nu onderdeel van Bergman Kliniek. Ik kan het je alleen maar aanraden. Ik zie haarscherp in de verte en dat is toch wel een hele luxe. Helaas nu wel weer een leesbril en als je je daarvoor ook zou kunnen laseren, zou ik dat direct doen, maar dat bestaat niet. Wat eigenlijk best vreemd is. Je kunt wel een lens laten implanteren, maar ik heb iets met vreemde voorwerpen in mijn lichaam. Die mot ik niet.

En over een paar uur breekt het weekend aan waar ik enorm veel zin in heb (not), hoewel ik toch wel plannen heb (kast schilderen). Maar eerst eens zien of het er ook daadwerkelijk van komt.
2 opmerkingen:

  1. Ja geweldig dit kan ik zoveel beter lezen, dank je wel.
    Ik heb al jaren een variofocusbril en had toen ik nog werkte ook lenzen met leesdeel, beviel me goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...