Dromen

Gisterennacht weer zo ongelofelijk raar gedroomd net als een paar dagen daarvoor. Toen droomde ik ook dat ik sliep en ik kattenvoetjes over me heen voelde, van mijn voeten zo naar boven. Toen voelde ik pijn in mijn rug, alsof iemand daarin kneep. Ik had toen veel moeite om wakker te worden, met mijn rechterarm naar achteren meppend.

Zondagnacht ongeveer hetzelfde maar toen droomde ik dat ik in bed lag en er iemand naast me lag. Ik lag op mijn rechterzij en voelde iemand achter mij liggen, maar wist dat het niet echt was. Als ik me dan omdraaide vervaagde die figuur en als ik me terug draaide was-ie er weer. Beetje eng, eigenlijk wel. 
Ik droom redelijk vaak dat ik wakker wordt in mijn droom, maar dan slaap ik dus nog. Vroeger had ik nogal eens lucide dromen, zoals die ene keer dat ik met mijn blote voeten door glas moest lopen en ik letterlijk dacht: ach, WTF, het is toch maar een droom! en ik nam een sprintje.

Aangezien ik niet geloof dat dromen een betekenis hebben, maar zuiver een verwerking is van hetgeen jou is overkomen of iets wat je hebt gehoord of gezien, ga ik ook niet lopen analyseren wat zulke dromen kunnen betekenen. Overigens heb ik het wel echt een paar keer gehad dat ik iets droomde, en dat dat de dag erna op één of andere manier in de dag terug kwam.

Zo heb ik eens gedroomd van een zwaar ongeluk in de mist. Je begrijpt hoe geschrokken is was toen ik de volgende ochtend hoorde dat er daadwerkelijk zo'n ongeluk was gebeurd. Al weer járen geleden - ik zat toen nog op school - en dat vond ik toch wel heel frappant.

We zien het wel in de loop van de dag waar mijn nare droom een voorbode van was. Ik was in ieder geval tamelijk moe gisteren.

Dus erg onrustig geslapen. Weer erg veel last van mijn benen gisteren én vannacht. Heel stom: soms heb ik dat gewoon ondanks de medicatie en dan slaap je slecht. Dan maar even naar het toilet. Op de wekker was het 05.14u. Ik zit op de plee en ik denk, wat hoor ik toch? Dus ik kijk naar buiten, zie ik iemand het portaal van de ingang van het winkelcentrum schoonvegen. Om vijf uur 's morgens! Nou vraag ik je...

Ik wentel me nog steeds in het heerlijke gevoel van mijn hardlopen van zondagmorgen in de regen, maar het 'luie' leventje is toch wel afgelopen. De baas is weer terug op honk dus de 'druk' is weer terug. En dat is te merken. Geen tijd meer om te bloggen overdag...[kijkt onschuldig].

En nog steeds aan het aftellen: over 17 dagen komt mijn mannetje weer terug. 

Op zee...

Op die dag - de 9e september - hebben we ook onze jaarlijkse Beachparty, maar hopelijk zie ik 'm wel wat eerder die dag. En ik hoop ook dat het die dag gewoon 30 graden is natuurlijk. Net als komende dagen.

2 opmerkingen:

 1. Een nare droom kan je hele dag kapot maken. Ik heb zo'n 35 jaar geleden eens gedroomd dat een zeer naast familielid omgebracht en in een olievat gestopt was (hoe kom je er op, zul je denken, nou dat vroeg ik me ook af). Daar ben ik wel een week mee bezig geweest, kon het niet loslaten. Gelukkig loop het betreffende familielid nog steeds blozend rond en volgens mij past ze nu niet meer in zo'n vat :-)
  Raar hè!
  Ik hecht verder ook geen betekenissen aan dromen, want als je wilt, kun je overal wel een verklaring voor bedenken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel een hele weirdo droom geweest! Ja, som weet je echt niet waar het vandaan komt. Very strange....

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...