Van kapotte fietskettingen en andere ergernissen

Goh, heb ik wat te vertellen over gisteren zeg! Ik heb alles gedaan wat ik op mijn lijstje had gezet. Ik heb me gewassen en ben op de fiets naar de Olmenhorst gereden wat 11 km bij mij vandaan ligt. De weg erheen is erg saai want polder dus alles kaarsrecht en - natuurlijk - wind tegen.
'Maakt niet uit,' dacht ik toen nog, terwijl ik werd ingehaald door van die grijze muizen op e-bikes. 'Straks lekker wind mee.'

De winkel van de Olmenhorst viel een beetje tegen. De sla was verlept en had bruine randjes en ik vond er ook weinig van die leuke interieurdingetjes. Afijn, ik heb er een verse muntthee gedronken met een muffin, terwijl een tafeltje verderop een ouder stel ging zitten en een sigaret opstak. Bah, zo smerig dat gerook! OK. Ik had niet de állerbeste stemming - ik vind het echt helemaal niets zo'n weekend alleen - dus ik was wat extra gevoelig voor dit soort irritaties.

Muntthee met een muffin
bij de Olmenhorst
Met fles witte wijn, chocolade en gezichtslotion (dacht ik: bleek thuis milk te zijn, grrrrr) weer terug naar huis, maar ik had nog geen drie trappen gedaan of knal! ja hoor, ketting gebroken. En ik had al zo'n donkerbruin vermoeden op de heenweg, maar zelfs al het weekend ervóór toen de ketting al raar deed. Een beetje olie op de ketting had dus ook niet geholpen. Gewoon door, stuk, broken, kapot.

Daar ligt-ie dan: de fietsketting

En nu? Ja, lopend naar huis hè. Als ik de sleutel van mijn eigen auto zou hebben meegenomen, had ik daar naar toe kunnen lopen - dat was net aan 2 km daar vandaan - maar ja, die had ik natuurlijk niet bij mij. Waarom zou ik. Dus er zat niets anders op dan de 11 km terug te lopen. Dus langs die saaie weg terug en niemand, maar dan ook écht niemand, die even stopte om te vragen of ze konden helpen. Busjes, auto's met aanhangers, trucks. Ze denderden allemaal voorbij met een gangetje van 60 (want harder mag je niet).

In het begin liep ik nog snel en vol goede moed, maar ja, later begonnen mijn voeten toch zeer te doen en ging de snelheid er wat uit. Op zo'n 3 km van mijn huis was er dan een vent op de fiets die er wat van zei.
'Pech?'
'Ja...'
'O, hahahahaha.....' en weg fietste-ie. Niet dat hij wat had kunnen doen om mijn leed te verzachten, maar toch. 

Zak.

Eenmaal thuis blijkt de fietsenmaker hier aan de overkant op vakantie en moest ik toch nog twee km extra lopen om mijn fiets weg te brengen naar een andere fietsenmaker. Ik heb drie blaren: op de hielen en één hele vervelende onder de muis van mijn voet. Dat wordt helaas niet hardlopen morgen (vandaag dus).

Mijn planning voor vandaag:

 • ontbijten (geen roerei, want niet gelopen)
 • me wassen (gisterenavond al gedoucht)
 • berging opruimen.


Ik kan je zeggen dat sinds de zondagsopening van de supermarkten hier tegenover - dus al een jaar of twee/drie  - vind ik het al lang niet meer zo leuk om lekker buiten bezig zijn op zondag. Vroeger was het hier zó heerlijk rustig en nu heb ik inmiddels al vier (!) vrachtwagens gehad (het is 10.45u terwijl ik dit schrijf) en blijkt die waardeloze supermarkt tegenwoordig op zondag al vanaf 09.00u open te zijn! 

Kon je vroeger nog lekker ongestoord de heg snoeien en in de tuin zitten, zo'n heerlijke, luie zondag - weet je nog, vroeger - tegenwoordig is het 7/7 rumoerig met veel verkeer. Weet je wat nog het meest storend is - naast het laten draaien van de motor als er geld wordt gepind - dat is het dichtslaan van de portieren. Bij sommigen hoor je echt vier, vijf keer achter elkaar baf! baf! baf! En dat dus de hele dag door. Ja, je beseft dat niet, maar het is bijzonder irritant. 

Dit is wat mijn plezier om hier thuis te zijn echt in het nadeel heeft beïnvloed, die zondagsopening. Zeker in de zomer als je alle ramen open hebt en je al die geluiden hoort. Waarom ik de laatste jaren hier echt met veel minder plezier woon. Echt, echt, echt tijd om te verhuizen! Ik hoop dan ook dat Jan toch binnen een half jaar weet wat er met hem gaat gebeuren de jaren hierna, want dan kunnen we gericht kijken voor een woning en dan hoop ik hier in de weekenden niet meer te hoeven zijn!Dus straks maar oordoppen in of zo of relaxerende muziek - zal het nodig hebben vandaag. 

Sorry dat ik zo loop te mopperen. Het zal de leeftijd wel zijn....

2 opmerkingen:

 1. Mooie locatie de Olmenhorst, ik ben er eens geweest toen ik een verjaardagslocatie wilde zoeken.
  Buiten heel leuk, maar binnen net iets te geitenwollensokkengevoel.
  De zondagsopening lijkt me bijzonder irritant. Ik woon in de Biblebelt in Zeeland en daar is in de meeste kleine dorpen niets open.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn volgende woonlocatie wordt dan ook beslist ver weg van winkels, brengparkjes, kerken en scholen! Olmenhorst is op zich wel leuk, maar de mensen die er werken - in de winkel - zijn een beetje afstandelijk. Verder wel leuk om daar wat rond te dwalen.

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...