Op kantoor

Aj aj aj. Ik ben vandaag weer eens op kantoor en dat valt toch wel vies tegen. Edoch, thuis zitten is ook niets. Zeker met dit weer verveel ik me te pletter thuis. Ik ben weliswaar begonnen in een 'nieuw' boek, maar toch maak ik mezelf dan toch een beetje nuttig op het werk. De baas is er niet, dus ik kan even lekker in het ritme komen ondanks de hoofdpijn die ik toch vandaag heb. 


Afb van internet


Toch gek. Thuis voel je je altijd beter dan op kantoor.

Gelukkig kan ik zo naar huis mocht het écht niet meer gaan. Maar het is nog vroeg en ik geef het gewoon een kans. Nog een kop thee erin (even geen koffie) en het me gemakkelijk maken.

Wat zit er verder nog in mijn lijf? Een bruistablet Fluimucil om het slijm losser te maken (lekker praatje). Dan hoest je lekkerder. Yeah right! Voorlopig krijg ik dus hoofdpijn van dat hoesten. 's Nacht neem ik een codeïne. Ja, klinkt als, maar is het niet. Ik slaap als een roosje met 's morgens wel een dikke keel.

Verder heb ik twee antigrippine's genomen, maar gooi er straks nog een extra pil na vanwege de hoofdpijn. Paracetamol helpt bij mij namelijk niet tegen hoofdpijn. 

Ik weet dat zo'n eerste dag altijd tamelijk hopeloos is, maar toch doet het goed weer up and going te zijn. Zo'n hele dag thuis zitten is toch niks. Ik zou het niet kunnen. Nog niet. Misschien straks. De bedoeling is dat ik 'straks' wel minder ga werken, maar helemaal stoppen vooralsnog niet, tenzij ik de lotto win of zo.

En zoals het er nu naar uit ziet, zal Jan nog langer moeten werken. Jan gaat nu op pensioen als hij 57 is. Als de plannen doorgaan zal hij echter vijf (!) jaar langer moeten doorwerken. Best wel fors meer natuurlijk. Bij mij is het al 2 jaar en 9 maanden. Bij ons gaat het ieder jaar met een maand omhoog, in België zijn de plannen ieder jaar met een half jaar. 

My god, dan zit ik wel een hele poos alleen. Ik weet nog niet hoe ik daar tegen aan kijk. Hadden we eerst de plannen laten varen dat Jan in Nederland een baan zou zoeken omdat hij dan moet werken tot zijn 65e, moet hij dat straks toch nog in België. Dus als hij met pensioen gaat ben ik 73! Daar gaat het grote genieten....


(Afb. van internet)


Hij liet het mij zondag op de bank zo even terloops zien met een opmerking dat hij dan in ieder geval nog Kapitein kan worden, maar ik realiseer me nu pas wat het daadwerkelijk inhoudt.

Ben ik niet blij mee....

2 opmerkingen:

 1. Dan zit je weer maanden zonder hem neem ik aan?
  Kan me voorstellen dat je daarvan schrikt,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het doorgaat, dan zit ik thuis en hij werkt en komt dan 's avonds wel gewoon thuis eten. Ik heb geen idee of dat hij ooit nog gaat varen. Dan ben ik echt zo'n oud mensje, wat overdag in haar tuin werkt en 's avonds een prakkie klaar heeft staan voor haar man... Misschien tijd om te gaan breien dan.

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...