Prullaria

Vanmiddag ben ik in het kader van de weg naar herstel op therapeutische basis even naar het tuincentrum geweest. Mijn overbuurvrouw heeft zo'n leuke herfstkrans naast haar voordeur hangen en die wilde ik ook. Dus vol goede moed ga je dan naar het tuincentrum. Met de auto, want te ver weg. Zeker nu, nu mijn longetjes het zo zwaar hebben.

Karretje mee, want je weet maar nooit. Dit tuincentrum is wel gezellig om doorheen te slenteren. Ze doen wel hun best om het een knus en cozy te maken. Dan loop ik zo tussen de plantjes en zie best wel leuke dingetje, maar dan denk ik, ja, kan het wel buiten zetten maar als ze toch met het dak gaan beginnen staat het hopeloos in de weg. Ja, ik kan nu wel een appelboom kopen - 30% korting - voor in de nieuwe tuin, maar dat duurt zeker nog een half jaar wil ik daar mijn eerste spadesteek in de grond kunnen zetten. Ja, en zo'n waterpartijtje vind ik ook best leuk voor op het dakterras maar het wordt winter dus daar heb ik niets aan. O ja, en zo'n tuinhuisje is ook best wel wat misschien, of is het toch te klein.


Zoveel prul. Wat heb je eraan....

O kijk, de kerstafdeling. Beetje donker hier. Oh leuk, een snoer van oud touw met belletjes en mini-dennenappeltjes. Wát? Acht euro? Voor zoiets sufs? Ik vraag me dan altijd af als ik die 'woonaccessoires' zie, wie dat maakt. En waar. Als dat in zo'n derdewereldland gebeurt, wat moet er dan wel niet door de gedachten gaan van die mensen, om spullen te maken waar je niets aan hebt, en enkel maar geschikt is voor decoratie? Ik zag iets staan, een uit hout gezaagde tekst Welkom, vragen ze maar liefst elf euro voor. Ik wil niet zeggen dat je zoiets makkelijk zelf namaakt - ja, met een figuurzaag en een hoop geduld - maar toch. Voor iets wat voor de sier is daar geld aan uitgeven....

Dus wat heb ik gekocht: twee zakken bloembollen en een potje om mijn 'juwelen' in te doen. Ik had dat net zo goed met een mandje afgekund in plaats van met zo'n mega winkelkar.

De oogst

Dan de boodschappen voor deze week maar even langs de supermarkt. Mooi even de tijd om dat nu te doen.



Apotheek en dan een kop thee en mijn e-book even op de bank. Morgen weer werken hoor. Wat een miserie....

1 opmerking:

  1. Tijdje geleden had ik iets nodig bij zo'n tuincentrum. Wat een ellende net de ikea je MOET de hele winkel door en langs van alles wat ik helemaal niet wil zien en nodig heb. Je kan nauwelijks doorsteken. Geef mij maar de kringloop daar ga je zonder verwachtingen naartoe en ko m je leuke dingen tegen die je eigenlijk ook niet nodig hebt maar zo leuk en goedkoop zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...