Van griep en druiven

Een log vanuit mijn ziekbed. Het influenza of nasofaryngitis-virus heeft toegeslagen. Mijn keel voelt als schuurpapier en heb dientengevolge wat rommelig geslapen. Het wel enorm warm gehad wat óf opvliegers zijn óf gewoon goed, beetje verhoging, altijd vervelend voor die kleine huftertjes.

Ben dan ook weer niet ellendig genoeg om de hele dag in zo'n muf bed te blijven liggen, dus huispak aan, sjaal om en naar beneden. Eerst brood en melk gehaald aan de overkant - dan is het wel weer aangenaam zo'n winkelcentrum tegenover je - en een mok koffie gemaakt. No coffee no glory. Straks prop ik nog wat antigrippine in mijn lijf en ga ik even douchen.

Ik heb een flinke emmer vol met geplukte druiven. Ik weet niet welk soort druif het is maar het is zeker geen gewone consumptiedruif - daar smaakt de druif te 'grondig' voor - maar ik vermoed meer zoiets als een wijndruif. Nu zie ik het niet zitten om zelf mijn eigen wijn te gaan maken: daar heb ik de ruimte en het materiaal niet voor. Maar ik heb ooit eens van een lezer van mijn blog een tip gekregen wat ik ermee kon doen. Druiven afkoken, filteren, ik weet het niet meer. Ik hoop dat die persoon nog steeds meeleest en het mij nog eens kan vertellen.

Jan ondertussen piekert zich suf om zijn appartement en ziet als doem-scenario dat hij het niet verkocht krijgt. Nu staat het pas drie dagen op Immoweb (nr. 6642468) en hebben we nog wel even de tijd, maar ik ken het gevoel wel. We komen er wel uit, maar het is altijd lekkerder als het gewoon verkocht is. Er staan natuurlijk heel wat appartementen te koop in Oostende, maar veel ervan zijn behoorlijk duur óf er moet nog heel wat aan gedaan worden.

Dus spread the word, en help mijn mannetje zijn appartement te verkopen! Het doet het vooralsnog zelf: een makelaar in de arm nemen kan altijd nog.

Voor mij is het nog een beetje ver-van-mijn-bed en dat heeft er ook mee te maken dat we elkaar doordeweeks niet zien natuurlijk. Hij heeft het contact met de makelaar van het huis in Waterland-Oudeman en ik hoor enkel iets als ik er naar vraag 's avonds aan de telefoon.

Ondertussen heb ik wel de keuken ingetekend in ons nieuwe huis en ben ik in mijn hoofd ook bezig met de inrichting van de tuin. Het is best een lap natuurlijk. Ik zou heel graag een flink tuinhuis willen hebben waar we onze duikspullen in kwijt kunnen, de fietsen en als het even kan een werkbank. Ik zou er dan ook heel graag een overkapping bij hebben waar we eventueel kunnen 'chillen' en de BBQ kunnen neerzetten. Én de vuile werkjes kunnen doen als bijvoorbeeld druiven schoonmaken, vieze modderschoenen kwijt kunnen, harken, schop, grasmaaier (want ja, er komt gras in de tuin), gewoon een rommelhok want ik heb straks geen buitenberging. De berging is meer een bijkeuken en zit achter de keuken.


Zoiets..(foto van internet)

En die Jan. Wil ook kippen! Grapjas. Ik heb vroeger kippen gehad, of liever gezegd mijn ouders. Er gaat heel veel voer in en er komt weinig uit. Maar we zien het allemaal wel. Ik heb wat meer ervaring met allerhande 'vee' - van fazanten, tot mussen en reigers - en met moestuinieren - de hele zomer sla en boontjes eten tegen de klippen op - en ik kan je zeggen dat het lastig is en best moeilijk. Arbeidsintensief ook. En volgens mij hebben 'ze' het onkruid in de tuin nu doodgespoten met Roundup of iets soortgelijks, dus ik vraag me af hoe de grond wordt opgeleverd straks (haha, zit met een schuin oog naar de TV te kijken waar ze net de ballen van een alpaca eraf knippen.....).

Afijn. Mijn keelpijn zet door en slikken is lastig. Veel honing eten of zo en ondertussen een beetje rustig aan doen. Helaas geen hardlopen vanmiddag....


De druivenstruik, nu gesnoeid en dus kaal...

6 opmerkingen:

 1. Ik maakt wel druivensap van onze druiven. Druiven afspoelen, van de takken rissen. Vervolgens de druiven in een pan met een laagje water aan de kook brengen. Op een gegeven moment wordt het sap. Daarna door een passeerzeef (passe vite), zodat je de velletjes er uit hebt. Dan bracht ik het sap nog een keer aan de kook en goot het vervolgens in schone (uitgekookte) flessen. Flessen op de kop, zodat de dop vacuum zuigt en je kunt het vrij lang bewaren. Heerlijk sap!
  Helaas heb ik dit jaar een hele magere oogst. Die paar trossen hebben de spreeuwen lekker opgegeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is gelukt. Maar ik ben er niet zot van dus weet nog niet helemaal wat ik ermee ga doen....

   Verwijderen
 2. Beterschap.

  Druiven mag je nu toch niet snoeien? Ik dacht dat dat pas eind van het jaar beter was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je mag een druivenstruik inderdaad pas snoeien als de sapstroom gestopt is. Ik snoei mijn druivenstruik altijd heel rigoureus ieder najaar en dit jaar gaat het nóg rigoureuzer omdat ik de struik mee wil nemen naar het nieuwe huis. Maar dat doe ik denk ik pas volgend jaar.

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...