Zeebaars met citroen en laurier uit de oven

Op verzoek van Lot hierbij het recept voor de zeebaars

Zeebaars met citroen & laurier*




Deze vis uit de oven met Italiaans tintje is heel makkelijk om te bereiden en het resultaat is verbluffend! Eet er een frisse salade bij met een portie aardappeltjes uit de oven. 

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.

2 Was de zeebaarzen onder de koude kraan en dep ze droog.

3 Leg in de buikopening wat peterselie, een laurierblad, de plakjes sinaasappel, citroen en knoflook. (bewaar een paar plakjes citroen en sinaasappel om te garneren)

4 Sprenkel olijfolie in een grote ovenschaal en leg de vissen erin. Overgiet ze met sinaasappel- en citroensap en de witte wijn en bestrooi ze met de overgebleven laurier en zout en peper naar smaak.

5 Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de vissen 25 minuten garen in de oven. Haal de folie eraf, draai de oven uit en laat de vissen nog een paar minuten staan.

6 Fileer de zeebaarzen voor het opdienen, of laat ze heel. Leg ze op de borden en giet de saus uit de ovenschaal erover. Garneer met de overgebleven plakken sinaasappel en citroen.


Wij aten hierbij in de oven gebakken aardappelen, gewoon lekkere aardappelen in vrij dikke schijven gesneden en een uur in de oven. De vis maar 25 minuten, dus hou daar rekening mee.

*Met dank aan Jamie Oliver.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...