Ons huis in WO

Een aantal weken geleden alweer, hebben wij op de BIS beurs in Gent de knoop doorgehakt en hebben 'wij' een huis gekocht. Nu alweer twee weken geleden is de voorlopige koopakte getekend en inmiddels heeft ook de verkopende partij getekend en is het zwikje naar de bank ter goedkeuring. 

Eén en ander neemt aardig wat tijd in beslag. Het is voor mij dan ook een eeuwigheid geleden dat ik een nieuwbouw kocht. Misschien wel meer dan dertig jaar geleden. En dat was een premie A woning in Lelystad. Ja, toen kreeg je nog premies als je een nieuwbouw kocht. Een beetje zoiets als sociale koopwoningen.

In die tussentijd is er natuurlijk heel wat veranderd en is het voor mij lastig te bepalen of er nu verschillen zijn in de aankoop van nieuwbouw in Nederland en in België. Vorige week hoorde ik van een collega die zo'n vijftien jaar geleden haar laatste nieuwbouw kocht, dat ook hier in Nederland de grond bij je woning niet meer 'tuinklaar' wordt opgeleverd. Ook zij heeft de grond moeten laten afgraven en bijvullen. Dat is iets wat wij straks ook moeten doen. 

Ik kan je zeggen dat er aardig wat bij komt kijken bij het kopen van een huis. De onzekerheid is dat we nu nog niet kunnen overzien wat we straks onder de streep in totaliteit kwijt zijn. En dat geeft een hoop stress. 

Er zit weliswaar een lastenboek bij waarin staat wat er is voorzien en wat het waard is als je dat achterwege laat. Dan moeten wij naar een aantal leveranciers om daar de tegels uit te zoeken, de keuken, het sanitair en de binnendeuren. Staren naar de plattegronden en je proberen voor te stellen hoe alles er straks uit gaat zien, of hoe jij wilt dat het er straks uit gaat zien. Maar dit alles naar de rekbaarheid van je portemonnee.

Want je kunt wel alles willen, maar of het ook kan is dan de vraag. Bovendien moet je niet alles direct willen, maar langzaam opbouwen, beetje bij beetje en tegen de tijd dat ik met pensioen ga (over negen jaar) dan is het huis Conny-klaar en kan ik er zó in. Want ja, voorlopig ga ik er niet echt wonen en dat vind ik best jammer. Wie weet zitten ze daar in de buurt nog met smacht te wachten op een Personal Assistant annex Management Assistent...

Vorige week zondag toen we vanuit België weer naar Nederland reden, zijn we er natuurlijk nog wel even langs gereden. In dat slechte natte koude baggerweer. 


Huis in aanbouw


Toekomstige badkamer


Toekomstige kleedkamer

Trapgat

Het uitzicht

Het is nu wachten op akkoord van de bank, dan de aankoopakte van het appartement, het passeren van de akte en de bezoekjes aan de leveranciers van  de diverse afwerkingen. Ben erg benieuwd waar je uit kunt kiezen, maar ik weet uit ervaring dat dat vaak niet de mooiste producten zijn, zo clever zijn ze dan ook wel weer. Er zal nog aardig wat tijd in gaan zitten, maar het leuke daaraan is dat we dat samen doen. 

Heeft ook wel weer wat.

2 opmerkingen:

  1. Wel leuk dat je zo vaak naar de veranderingen en vorderingen kunt gaan kijken. Het lijkt me inderdaad moeilijk voor te stelen hoe een kamer er nu echt gaat uitzien in zo'n casco.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaat precies toch aardig vooruit, niet? :) Is inderdaad wel allemaal moeilijk voor te stellen hoe het uiteindelijke resultaat gaat zijn, maar het is oh zo leuk, dat hele proces van uitkiezen en inrichten en... :D Niks zo leuk als samen jullie nestje inrichten!

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...