TGIF...

Vandaag een stralende zonnige dag. Mijn kantoor is overgoten met zon. Heerlijk om in te werken (nog lekkerder om op zo'n dag de duinen in te gaan...).
Gisterenavond yoga gedaan in een nieuwe lokatie. De vierde in twee jaar tijd [zucht]. Hopelijk blijft deze lokatie even zo voor een tijdje. Ook wel aanfietsbaar voor mij, maar nu in de winter pak ik toch liever de tuut. 

Het was wel een erg rumoerige les met van die dames die hun waffel niet kunnen houden. Ik kom er om te ontspannen en aan mijn spieren te werken, niet om te ouwenelen over ziektes en kinderen en al dat soort 'problemen' waar moeders en parttime boekhoudsters het zo zwaar mee hebben. Het na-theeën was ook even wennen nu in een 'echt' café. Ze heeft het wel erg leuk gedaan. Petje af. Zeker na al die tegenslagen die ze telkens maar schijnt aan te trekken.
Ik heb nu wel wat last van mijn spier in die verdomde linkerenkelvoetkuit door één van de oefeningen van gisterenavond, maar ach, zal ook wel weer bijtrekken. Zolang het geen steken zijn hou ik hoop dat die blessure er wel uit gaat. Ooit.

Vanmiddag weer de boodschappen halen voor het weekend. Ik eet zo veel mogelijk biologisch danwel lokaal: dat wil zeggen: als de biologische tomaten uit verweggistan komen, dan koop ik niet-biologische tomaten uit Nederland. Appels en lam uit Nederland en niet uit Nieuw-Zeeland, om maar even een voorbeeld te noemen. Hert uit de vriezer (zelf geschoten) en niet gekweekt uit Nieuw-Zeeland. Idem met aardappels die ik liever koop van een boer om de hoek dan uit een weiland in Frankrijk. Nu koop ik al mijn eten toch het liefst uit het eigen Nederland: om de boeren te helpen, maar ook voor zo min mogelijk CO2 uitstoot (en als ik in België ben produkten 'van bij ons', zoals ze dat daar zeggen) (eh ja, hoe moet dat dan straks als ik op de grens woon....??).

Maar nu viel mij vorige week op dat de biologische produkten ineens zo enorm duur waren. Nu let ik over het algemeen niet zo op prijzen (sorry, beetje decadent, ik weet het), maar vijf euro voor vier appels vind ik toch wel erg veel geld. Zelfs een pompoen moet je nu wegen terwijl deze vroeger slechts een euro kostten, ongeacht de grootte. Stelletje hufters die grootgrutters! Nu biologisch ineens zo populair is, stellen ze hun marges ineens even bij.

Volgend jaar hè, als ik zo'n immense tuin heb, dan komen de pompoenen van mijn grond, de appels uit mijn bomen, de tomaten uit mijn moestuintje! Volgend jaar is ietwat optimistisch: de verwachtte oplevering is uiterlijk 14 juli 2017, dus het zal voor 2018 zijn dat we hopelijk iets kunnen oogsten.

Dus nu zit ik mijn boodschappenlijst te maken en probeer iets rondom de hazenrug te bedenken (die moet echt op: ligt al een jaar in de vriezer). Dus dat worden spruitjes (die kleintjes, de smaakvolste) en ik ga ervan uit dat ik over hou, dus zondag de rest. En wat ga ik daar nu eens bij eten...? Ik denk dat ik daar een soort ragoutje van ga maken en dan met pasta of zo. We verzinnen wel wat. 

Happy weekend!

2 opmerkingen:

 1. Yeah TGIF!
  Nou ja, het is inmiddels al zondag. Hoe was de reerug?
  De yoga locatie ziet er wel aantrekkelijk uit, maar ik kan ook niet zo goed tegen teveel gekakel bij zoiets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hazenrug. Was lekker. Heerlijk opgepeuzeld met spruitjes met spekjes. Zalig!

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...