Keukens

Gisteren was het werkelijk práchtig buiten! Alle bomen waren wit en het was ijskoud. Jammer dat ik moest werken. 

Gisterenmiddag niet hardgelopen: teveel last van mijn enkel. Ik loop nu door omstandigheden anderhalve week niet (tja, jagen en weekendje Oostende zijn ook leuk en bovendien ook hele dagen buiten) en het gekke is dat ik steeds meer last krijg van mijn blessure (ook wel Posterior Tibial Tendonitis, denk ik toch...). Dus ik loop niet en toch is het pijnlijker. Ik vind dat heel vreemd. Dus heb dat ook gemaild naar een fysio-centrum hier en ik kon  vanmorgen al langs komen. Toch eens horen wat ik wel en vooral wat ik niet moet doen. Het moet natuurlijk niet chronisch worden. Dus nam dan even het zekere voor het onzekere, ondanks dat ik juist door hard te lopen minder pijn heb.

Nog even een korte update van ons huis: wij hebben aan de bouwpromotor nu gevraagd om de stelpost van de keuken uit de aankoopsom te halen en hij is daar wonder boven wonder mee akkoord gegaan. We krijgen nu een credit voor die kosten.

Dan schakel ik direct door en denk ik o jee, nu moeten we dus zelf aan de slag. Wat weer andere aandachtspunten oproept als:

 • wat voor keuken gaan we dán installeren?
 • wie gaat die keuken plaatsen?
 • wanneer gaat de keuken geplaatst worden?

Ik heb natuurlijk wel een soort plaatje in mijn hoofd wat ik makkelijk míjn keuken zou willen noemen: beetje stoer, niet zo strak, niets glimmends, hoeft ook niet high-tech te zijn, maar huiselijk, warm en praktisch.Zomaar een greep uit keukens van internet afbeeldingen waar ik mij wel thuis in zou kunnen voelen.

Op het internet hebben wij nu een bedrijf gevonden wat Ikea keukens verbouwt. Koak heet het bedrijf. Nu hadden wij toch al het idee om een Ikea keuken te gaan zetten en als dit dan nog eens helemaal aangepast kan worden aan wat wij mooi vinden, is dat helemaal top.

Afhankelijk van waar we voor kiezen is plaatsing óf voor een vakman óf we doen het zelf. Met een Ikea keuken moet het geen probleem zijn. En plaatsing doen we toch pas ná de oplevering. Dan lopen we ook niemand in de weg en er zijn zat alternatieven voor een paar weken zonder keuken. Heb ik toen toch ook moeten verzinnen tijdens mijn eigen keukenverbouwing. De BBQ die nu bij mij boven op het dakterras staat, kan dan naar WO en qua afwassen.... Ach, beetje kamperen is ook niet erg. Als het goed is wordt de woning in de zomer opgeleverd dus dan is het lekker warm buiten.

Dus nu dat van de baan is, de andere trajecten goed opvolgen en afspreken met de bouwpromotor op regelmatige basis op de werf (bouwplaats). Jan kan dat mooi doen op weg naar mij of op weg naar zijn werk. Ik hoef dan niet iedere keer op en neer te rijden. 

De afspraken lopen, wij staan op scherp, de zon schijnt dus laat het maar komen!

3 opmerkingen:

 1. Dat is een fijne ontwikkeling zo te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Afgelopen jaar een keuken gekocht bij I-kook in Bergen op Zoom maar er zijn meer filialen. Voor het plaatsen zijn diverse opties. We zijn er erg tevreden over.
  Of moet het in Belgie worden besteld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geloof niet dat wij deze persé in België moeten bestellen, maar het maakt het wel wat gemakkelijker. Zeker als we gaan voor de Ikea variant, dan is het even praktisch kijken waar de dichtsbijzijnde Ikea is. Ik ga ook eens kijken naar jouw tip. Bergen op Zoom is ook niet zo super ver weg.

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...