Voortgang woning België

Vandaag is de laatste dag dat mijn mannetje in ZIJN appartement heeft geslapen. Vandaag wordt de akte ondertekend waarmee zijn appartement definitief overgaat naar de koopster. Gelukkig mag hij wel in dan HAAR appartement blijven wonen - tot aan de oplevering van zijn huis - dus hij staat niet op straat en hoeft niet in een caravan te bivakkeren.

Nu is in tegenstelling tot eerdere berichten de opleverdatum wel uitgesteld naar september terwijl de makelaar had gezegd vóór de zomervakantie, dus zeg maar half juli. Dus het wordt even een puntje om te kijken waar hij die anderhalve maand - als je mazzel hebt - moet overbruggen. We hebben géén definitieve datum van oplevering: het is zo van 'ongeveer september'. We gaan nog wel proberen echt een datum te krijgen zodat ze daar naar toe moeten werken anders kan je wel blijven rekken natuurlijk en dat kost ons alleen maar nog meer geld.

Inmiddels al wel een aantal stappen gezet en een groot deel van de werken bevestigd naar de bouwpromotor. We hebben ook een tuinhuis op het oog en een plaatselijk klusbedrijf gaat voor ons de betonnen vloer hiervoor aanbrengen.

Wordt hoogstwaarschijnlijk deze: model Zeeland
van Blokhutwereld.nl
Het tuinhuis hebben wij gewoon hier om de hoek (Amstelveen) besteld - of beter: gaan we bestellen - en ze komen hem zonder transportkosten brengen. We denken er wel over om het ook door hen te laten opbouwen, want zelf ben je daar wel drie dagen zoet mee. En zij doen het in één flinke dag als ze flink doorklussen. Maar dan is het wel van de eerste keer goed en deugdelijk en kan je nog garantie claimen als dat nodig zou zijn.

Verder zou het zo zijn dat het gat voor de keukendeur is gezaagd. In de keuken zat enkel een raam, maar het is veel praktischer om daar een deur te hebben. Zoals ze hier zeggen: een achterdeur. 'Kom maar achterom'. Er zit wel een schuifpui aan de achterkant, maar om nu steeds door die pui naar binnen en buiten te moeten lopen, lijkt mij niet zo praktisch. Bovendien wil ik graag te zijner tijd over de hele lengte van de achtergevel een overkapping. Zeker ter hoogte van de keuken om in feite zo je keuken wat te vergroten.

Foto Internet

Zoiets als het plaatje hierboven, dus wel met een 'glazen' dak anders wordt het te donker in de huiskamer. Ik heb dat nu ook in zekere mate en dat bevalt me uitstekeloos. Verder laten wij waarschijnlijk ook vrijwel direct een terras aanleggen omdat dit beter is dan daarmee te wachten. Kan je tenminste nog een beetje buiten zitten en loop je niet steeds alle zand en modder het huis in.

Zo héél langzaam komt er dus wat schot in. De bouwpromotor heeft het volgens mij opgegeven om tegen onze wensen in te gaan en moppert enkel dat wij het al zo goed weten wat we willen. Maar ja, we zijn geen beginnend koppel en hebben al wat verbouwingen achter de rug, dus dan weet je wel ongeveer hoe je het wilt hebben en bovendien weet je ook dat je in de loop der tijd nog tig keer veranderd. Van die mensen die bijvoorbeeld in het plafond spotjes laten steken boven de eettafel, beseffen dan volgens mij niet dat die eettafel daar dan eeuwig moet blijven staan wil je profijt blijven hebben van die spotjes. Ik kan je zeggen dat bij mij het interieur minstens twee keer per jaar wijzigt.

2012

Bij mij thuis heeft de bank al tegen alle muren gestaan die ik heb en zelfs ook midden in de ruimte. Ik vind het heerlijk om te schuiven met mijn meubeltjes en zo af en toe van lamp te wisselen boven de eettafel. De TV heeft ook al alle hoeken van de kamer gezien en nog vind ik het een sta-in-de-weg, maar hem wegdoen vind ik ook weer zo wat. Ik kijk graag TV en het is voor mij ontspanning. Zeker in de donkere wintermaanden.

Vandaar dat wij de keuken ook in twee stappen gaan plaatsen. Het zal een Metod Ikea keuken worden. In eerste instantie enkel tegen de 'lange' muur geplaatst.Van links naar rechts: vaatwasser, Domsjö spoelbak, ladekast, ladekast, koelkast. En de koelkast wordt waarschijnlijk een losstaande van 70cm die ik nu ook heb. Lekker ruim en nog mooi ook. Aan de andere kant komt ons fornuis, een Boretti, maar omdat we nog niet exact weten hoe we deze gaan neerzetten, hebben we voor dat stuk nog geen vaste opstelling. Te zijner tijd zal dat een schiereiland worden waar je aan kunt zitten.

Echt heel super groot is de keuken niet, maar omdat er een bijkeuken (berging) aan vast zit, kunnen we daar straks een hoop in kwijt. We hebben er nog over nagedacht de bijkeuken helemaal weg te (laten) halen, maar omdat de muur een draagmuur is, is dat niet zo eenvoudig. Bovendien hebben we deze ruimte hard nodig omdat daar ook de zogenaamde 'technische' ruimte in moet komen.

Omdat we hebben besloten om de wasmachine en droger in de badkamer te plaatsen - deze is toch groot genoeg - zouden we genoeg ruimte moeten hebben in de bijkeuken voor de technische voorzieningen en de voorraad. 

Ik denk dat dat Zweedse woonwarenhuis ons de komende tijd best veel zal zien.

1 opmerking:

  1. Ooooh, klinkt wel leuk al die plannen die jullie nu aan het maken zijn! :D
    Kan me wel voorstellen dat het vreselijk irritant is dat je geen definitieve opleverdatum krijgt. Zou je veel planwerk kunnen schelen... ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...