Vossenjacht en lente


Afgelopen zaterdag hadden wij, op verzoek van Staatsbosbeheer, een vrij late vossenjacht. Er moest een gebied 'uitgekamd' worden waar veel weidevogels broeden en waar men niet zeker wist of er een vos zat. Dit alles ter bescherming van de weidevogels, waar, zoals je ziet, veel inspanning voor wordt gedaan. De nesten van de weidevogels waren gemarkeerd en er is snel doch omzichtig doorheen gelopen om zo min mogelijk verstoring te hebben.

Dit keer wederom in Friesland maar op een andere lokatie dan de eerdere vossenjacht. Ik lag half in een sloot te wachten op de dingen die komen zouden. Niet veel gezien behalve twee hazen, schapen, drijvers en veel, veel grutto's, kievitten en scholeksters.
Geen vos.

Het gebied is dus 'leeg', óf de vos - want ze zijn superslim - had zich lekker verstopt op een boerderij.


Het gebied. Achter het riet was een klein meertje

Jagers in stelling gezien vanaf mijn positie.

Mijn (nieuwe) rugzak met geweer.

Einde jacht.
Nu is de vos niet het enige probleem voor de weidevogels. Vooral de enorme aantallen ganzen laten geen plek meer vrij voor deze vogels die zo bij het Nederlands landschap horen. Ze schijten alles onder en zijn ook nog eens erg territoriaal. Op onze rit naar Friesland echt weer vele, vele ganzen gezien. Daarom wordt er ook gepleit om de jacht op ganzen vrij te geven. Het is in feite al te veel uit de klauwen gelopen nu. Ganzenvlees is erg smakelijk dus dat zou weer een mooi aanvullend stukje bio-vlees betekenen. Ganzeneieren zijn trouwens ook bijzonder smaakvol.

Met dit warme weer schiet het lekker op in mijn tuin.


Kievitsbloem in de knop


De Tamron Tulp

Vijg begint ook te komen...

De vingerplant groeit echt als een tierelier!

Afgelopen maandag - gisteren - hadden we een evenement van ons bedrijf georganiseerd in Amsterdam. Daar ben ik ook de hele dag naar toe geweest. Wel even leuk om een maandag gewoon niet te werken, hoewel dit in principe ook bij het werk hoort.1 opmerking:

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...