Zoete aardappel met venkel en kipdijfilet

Soms verbaas ik mezelf met wat ik voor mezelf kook. Ik had niet veel in huis behalve een venkel en kipdijfilet. Dus ga ik daarmee aan de slag. Ik ben nooit zo goed in het aangeven van kooktijden of hoeveelheden. Ik doe alles op gevoel en meestal komt het goed.

Zo ook dit gerecht:
Zoete aardappel met venkel en kipdijfilet

Nodig:
2 zoete aardappels, geschild
1 venkel
2 kleine uien, of 1 grote, gepeld
2 kleine teentjes knoflook, gepeld
2 tomaten
1 rode peper, droog of vers
kokosvet
(olijf)olie
snufje karwijzaad
mespuntje hete paprikapoeder
zout, peper
eetlepel ketjap manis
eetlepel sambal badjak

Voorbereiden:
Schil de zoete aardappel en snij deze is blokjes van ongeveer 2 cm. 
Snijdt de ui door de helft en snij de helften in schijfjes. 
Snijdt de venkel door de helft (verwijder het groen) en snij de helften in schijfjes. 
Pel de knoflook, snijdt het rode pepertje fijn (inclusief de zaadjes) en meng de knoflook met de peper. 
Snijdt de kipdijfilet in kleinere stukjes. 
Snij de tomaten in achten.

Bereiden:
Verhit wat kokosvet in een braadpan met antiaanbaklaag en bak hierin de zoete aardappel. 
Voeg na een minuutje of drie de knoflook met peper toe en strooi er zout over. 
Bak op flink hoog vuur zodat de aardappeltjes lekker bruin kleuren. 
Bak ongeveer een minuut of 7. Proef of ze gaar zijn. Zet ze apart. 
Doe wat olie in de pan en bak de ui en de venkel aan in de pan. 
Voeg wat karwijzaadjes toe en een mespuntje scherpe paprikapoeder, wat zout en bak een minuut of twee tot de ui en venkel begint te kleuren.
Voeg dan de tomaat toe en bak op matig vuur. Blijf goed roeren zodat het niet aanbakt. Zet dan het vuur lager en doe een deksel op de pan.

Verhit in een andere pan wat olie en bak hierin de kipfilet aan. 
Doe een lekkere schep sambal badjak erbij. Bak even een minuut of vijf.
Doe een klein scheutje ketjap manis erbij, doe er wat peper op en bak gaar. Minuut of tien goed laten doorbakken.

De gare kip kan op het bord en doe de venkelprut erbij.

Verhit de zoete aardappel nog even na in de pan waarin je de kip hebt gebakken en leg bij de rest op je bord.

Heerlijk!

Ik ben vergeten om een foto te maken, maar ik heb alles in een diep bord gedaan en opgegeten. Het was gewoon perfect...

Vond ik.

2 opmerkingen:

  1. Lekkere combinatie en goede kruiden. Eet je echt 2 zoete aardappelen in je eentje?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, nee, ik heb nog wat over. Bovenstaand gerecht is in principe voldoende voor twee personen.

      Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...