27 mei 2011

Huis in Grand Case. Opknappen?


Na het snorkelen van de vorige dag, hadden we te horen gekregen dat we vandaag konden gaan duiken. Nu ik zo verbrand was, ging ik in eerste instantie niet mee. Toch tijdens het ontbijt, een kwartier voor tijd, van gedachten veranderd en snel mijn spullen gepakt. Het was misschien juist lekker om met zo'n verbrande rug en benen in het water te liggen. Samen met nog een stel, Amerikanen weer (veel Amerikanen hier) met een taxi naar de volgende baai, waar we in eerste instantie waren ondergebracht voor de vakantie. De boot was een grote rubberen skif. We waren maar met vijf duikers en twee begeleiders, ene Jimmy en Nathalie. Ze spraken allebei Engels met zo'n vet Frans accent. We zijn naar een ander eiland gevaren, Tintamarre, waar we hebben gedoken bij Jimmy's Wall en Tuck Boat. Heel anders dan op Saba, de onderwaterwereld maar ook de begeleiding. Daar doken we gewoon een eind en dan als iemand nog 60 bar had werd er een baken opgelaten en daar pikte de boot ons dan op. Ook niet verkeerd. Beide duiken gingen prima, maar bij de tweede duik had ik weer water in mijn masker. Niet zo veel en niet zo rap en ik kon er wat beter mee omgaan dan toen in Saba. Maar toch. Ik vind het erg vervelend. We doken nu gewoon met lucht en ook na deze duiken had ik geen hoofdpijn. In Saba dacht ik nog dat het door de Nitrox kwam dat ik geen hoofdpijn had na het duiken, maar dat is dus niet zo. Weinig last gehad van hoofdpijn tijdens mijn vakantie, dus het is allemaal stress. Ondanks dat ik hier ook last van stress heb gehad - steeds voor het duiken. Toch andere stress denk ik dan. De laatste duiken dook ik met 10 kg lood en ik denk dat bij een volgende - ooit - ik het wel met 9 kg afkan.

Uitzicht vanaf het restaurant over het 'kleine' strand bij ons complex.
Na het duiken weer terug gebracht naar ons complex waar we hebben gedouched en gegeten en 's middags gewoon in de schaduw in de tuin aan het strand hebben gelezen. Jan heeft nog gesnorkeld daar en we hebben verder heerlijk genoten van alles daar. Morgen onze laatste dag en dan is het weer terug naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...